Lída Baarová: legendární herečka, která milovala skutečného ďábla

Lída Baarová: legendární herečka, která milovala skutečného ďábla

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Česko slovenský koprodukční film režiséra Filipa Renče Lída Baarová je jedním z nejočekávanějších tuzemských premiér následujícího roku. Strhující milostný i životní příběh této prvorepublikové herečky bude mít premiéru 21. ledna 2016, předprodej vstupenek bude zahájen již 10. prosince.

"Několikrát jsme spolu se scénáristou Ivanem Hubačem už opravdu začali pochybovat, zda se nám nakonec povede Lídu Baarovou na filmové plátno převést. To, že se to povedlo, považuji za velké vítězství," netají svou radost režisér Filip Renč. Přípravy filmu trvaly téměř 15 let.

Hlavní role se zhostila Táňa Pauhofová, která tuto příležitost považuje za jednu z těch životních. V roli osudových mužů se představí rakouská hvězda Karl Markovics jako nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels a německo-hollywoodská star Gedeon Burkhard jako Gustav Fröhlich, dobový idol německých žen a dívek.

V roli Lídiny matky, posedlé touhou po úspěchu a slávě své dcery, se představí Simona Stašová.  Portrét láskyplného, starostlivého otce podává Martin Huba.

Velkým překvapením je obsazení a výkon Pavla Kříže v roli Adolfa Hitlera a také Anna Fialová jako Lídina křehká, introvertní sestra. Mimořádná je rovněž Lenka Vlasáková v roli Goebbelsovy manželky, která významně zamíchá kartami s osudem Lídy Baarové.

Paní Zdena Procházková-Hartmann hraje zestárlou divu, která ve svém posledním rozhovoru s novinářkou (Hana Vagnerová) vzpomíná na zašlou slávu a osudovou lásku a doplňuje tak filmové dění.

Zdroj: www.cinemart.cz

Zdroj: www.cinemart.cz

Zdroj: www.cinemart.cz

Zdroj: www.cinemart.cz

Zdroj: www.cinemart.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!