S Barokem v krvi skončil Festival Brikcius

S Barokem v krvi skončil Festival Brikcius

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již čtvrtý cyklus koncertů komorní hudby rozezněl během listopadových večerů Dům U Kamenného zvonu. Ve čtvrtek 19. listopadu zde zazněly tóny cellového sourozeneckého dua Františka a Anny Brikciusových pod názvem Baroko v krvi. Mimo skladeb L. Boccheriniho, F. Couperina, J. H. Fiocca a P. Bazelaira zazněl také koncert pro dvě violoncella od Antonia Vivaldiho.

Duo Brikcius se profesionálně věnuje studiu a koncertnímu provedení děl napsaných pro dvě violoncella, rozšíření znalosti současného publika o díla méně známá, zachování tradice již známých děl, inspiraci současných skladatelů, prezentaci české hudby v zahraničí a přinášení radosti z hudby. Violoncellisté se špičkovým hudebním vzděláním završeným účastí na soutěžích a interpretačních kurzech vystupovali ve více než patnácti zemích světa.

Letošní dramaturgie byla zaměřena na 330. výročí narození Johanna Sebastiana Bacha (benefiční koncert J. S. Bach: Umění fugy pro Nadaci Charty 77 / Konto Bariéry, kde zaznělo kompletní provedení violoncellových suit a sonát), 115. výročí narození spisovatele Jiřího Weila (promítání filmu Makanna) a virtuózní tvorbu francouzských a italských skladatelů (koncert Italské hudební baroko a současnost).

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Dům U Kamenného zvonu nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Dům U Kamenného zvonu

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!