Do Prahy dorazí jediná oficiální show skupiny Genesis

Do Prahy dorazí jediná oficiální show skupiny Genesis

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Legendární skupina Genesis způsobila na počátku 70. let skutečně revoluční převrat v přístupu k rockovým koncertům. Tehdejší sestava Phil Collins, Steve Hackett, Tony Banks, Mike Rutherford a Peter Gabriel začala skládat složitější hudbu plnou emocí, která se stala základem jejich velkolepých živých vystoupení.
 
Skupina je s obměnou členů aktivní dodnes, ovšem The Musical Box se rozhodl znovu si připomenout koncerty starých dobrých let sedmdesátých. Tým hudebníků, techniků a sběratelů začal v roce 1993 s precizní pečlivostí a smyslem pro detail reprodukovat koncerty Genesis z éry Petera Gabriela. Show dostala název Selling England by the Pound, po pátém studiovém albu skupiny, vydaném v říjnu 1973. 
Neumím si představit větší poklonu jakékoliv skupině, než je tohle vystoupení. Nejen že dosáhli úplně stejného zvuku, ale oni dokonce i vypadají jako my. Jako by pro ně neexistovaly žádné hranice!
Steve Hackett (story.news.yahoo.com 2002)

The Musical Box se snaží ve svém projektu co nejvíce přiblížit atmosféru tehdejší show. Koncert kombinuje původní živé obrázky se studiovými nahrávkami. Všechny kulisy, choreografie, efekty, včetně použití plamenů, jsou věrně zrekonstruovány podle originálu. Na masky se použily sádrové odlitky jednotlivých hudebníků a i jejich kostýmy jsou ušity věrně podle originálu.
Ve všech směrech se jim skoro jak zázrakem podařilo zachytit nás takové, jací jsme tehdy opravdu byli!
Phil Collins (Tour Programme 2004)
 
Projekt se tak stal jedinou oficiální show skupiny Genesis. Samotné sestavení jeviště trvá kolem osmi hodin a pracuje na něm velké množství technického personálu.
Selling England by the Pound ukazuje, jak je umění Genesis nadčasové a jak i po letech působí jejich vystoupení veskrze současně. Genesis se zařadili se mezi klasiky žánru.
Vzal jsem na koncert svoje děti do Bristolu, aby viděly, co kdysi dělal jejich táta.
Peter Gabriel (Voir Montreal  2002)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!