Kulturní plavba na lodi plné umění startuje v Litoměřicích

Kulturní plavba na lodi plné umění startuje v Litoměřicích

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V Litoměřicích bude zahájen velkolepý projekt - zrekonstruovaná 70-ti metrová nákladní loď Niké s prostorem pro galerii, kavárnu a sál v podpalubí zde bude kotvit od 18. do 24. května. Toto nově zprovozněné multifunkční kulturní centrum Cargo Gallery nabídne výstavy, koncerty, workshopy a další. Loď plná kultury a kreativity pokračuje poté do dalších měst v Čechách i v Německu.

První zastávkou lodi Niké budou Litoměřice. Její provoz zahájí 18. května mezinárodní výstava nekomerčního umění, která představí pestrou škálu autorů z České republiky, Slovenska i Německa, a to napříč výtvarnými obory. Na litoměřické zastávce proběhne také první velký koncert. Palubu Cargo Gallery pokřtí 20. května koncert kapely Monkey Business a 23. a 24. května uslyší návštěvníci v rámci Cargo Jamu dalších osm českých a německých kapel. Celý program doplní vystoupení žonglérů nebo Piano Workshop.

Niké bude poté pokračovat po proudu k moři, a protože Labe na hranicích nekončí, nabídne bohatý program i v Bad Schandau či Drážďanech. Při zpáteční cestě zpět do vnitrozemí v děčínském přístavu přivítá 10. června na palubě Dana Bártu a jeho kapelu Illustratosphere. Loď poté zakotví v Praze, kde budou až do konce srpna probíhat koncerty, tančírny, výstavy, divadelní představení, noční filmové projekce, módní přehlídky a taneční party. 

Autor foto: Cargo Gallery

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!