Dobrodružný muzikál Atlantida s písněmi Mira Žbirky bude mít premiéru v Divadle Kalich

Dobrodružný muzikál Atlantida s písněmi Mira Žbirky bude mít premiéru v Divadle Kalich

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Osmý světadíl, Atlantida.. ne, nejde o bájný cestovatelský sloupek, ale o muzikálová díla režiséra Jána Ďurovčíka, který se Atlantidou v Divadle Kalich podruhé vrací k formě muzikálu, pro kterou se ustálil trochu kýčovitě znějící pojem "hitmuzikál". Proč hitmuzikál? Protože je složen z "hitů" jednoho interpreta. V případě Osmého světladílu šlo o skupinu Olympic, v Atlantidě si diváci poslechnou songy skladatele a zpěváka Mira Žbirky.

Ptáte se, jak se z nejednotného repertoáru dá udělat příběh, který navíc bude mít hlavu a patu? Není to stejné, jako psát muzikál podle autorovy fantazie nebo podle předhlohy, ačkoli Osmý světadíl se volně inspiroval příběhem Dumasovy Dámy s kameliemi. Atlantida bude ale jiná - právě v tom, že inspirací jsou pouze hity Mira Žbirky.

O co v příběhu jde?

Napínavý a tajemný příběh se odehrává na cestě za dobrodružstvím - sedm mladých lidí se vydává hledat bájnou Atlantidu. Taková cesta ale vždy bývá také cestou k poznání sebe sama. Ve skrytu duše se každý z účastníků výpravy vydává hledat něco jiného. Postupně se pak místo bájné civilizace odkrývají jejich pečlivě střežená tajemství.

Hlavních rolí je tak opravdu rovných sedm. Režisér se rozhodl spolupracovat s osvědčenými jmény, ale šanci na konkurzech měli i ostatní, kteří se objevují v alternacích nebo v company. Diváci se mohou těšit na Jana Kříže, Tomáše Savku, Michaelu Doubravovou, Markétu Procházkovou, Alžbetu Bartošovou, Romana Tomeše, Tomáše Löbla, Petra Novotného, Oldřicha Smysla, Marii Blahynkovou, Věru Vodičkovou a další.

Muzikál Atlantida nabízí vedle hitů Mira Žbirky a strhujícího děje velkou, energií nabitou podívanou, kterou jsou inscenace režiséra a choreografa Jána Ďurovčíka pověstné. Autory libreta jsou Ján Ďurovčík a oceňovaný slovenský dramatik Peter Pavlac. Už nástin příběhu prozrazuje, že Atlantida vyžaduje velmi neotřelé scénografické řešení. 

Premiéra v Divadle Kalich proběhne 10. září 2015.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!