Neotřelý a originální Seasick Steve vystoupí na Colours of Ostrava!

Neotřelý a originální Seasick Steve vystoupí na Colours of Ostrava!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Seasick Steve mě uchvátil svou originalitou, osobností, jaká se dnes už jen tak nevidí. Třiasedmdesátiletý americký bluesový kytarista se prý vše naučil pouhým sluchem, celé jeho umění stojí na základech tónů z ulice, kde Seasick Steve často zapomínal na čas. Na ulici jej nikdo neznal, a když ještě nebyl tak slavný, vydělal si denně pouhý 1 dolar. 

Teprve až po nečekaném a obrovském úspěchu v televizní show Live On Jools Holland v prosinci 2006 se z rodáka z kalifornského Oaklandu stala světová bluesová hvězda. S hraním po ulicích však nepřestal, a místo jednoho ušpiněného dolaru si mnohdy vydělal i přes 67 amerických dolarů. Stávalo se mu však běžně, že jej na ulici lidé poznávali a s hrůzou v očích se domnívali, do jaké těžké životní situaci se Seasick dostal. I teď mu v hlavě běží jejích vystrašená otázka: „Steve, co se s tebou proboha stalo?

Steve je držitelem několik platinových alb, dvakrát získal nominaci na Brit Awards, a dokonce spolupracoval i se jmény jako Nick Cave či Jack White. Je znám také pro svou lásku k vlastnoručně vyrobeným kytarám, a s jednou takovou dnes vystoupí na festivalu Colours of Ostrava. Po Americe cestuje výhradně načerno na nákladních vlacích, živil se i jako zemědělský dělník, honák nebo třeba dřevorubec. Snažil se živit i jako producent, ale to nemělo dlouhého trvání. Dodnes ani on sám neví, proč to tenkrát nedopadlo. 

Seasick Steve dlouho snil o tom, že se podívá do České republiky, a letos se mu tedy přání vyplnilo. Již včera si prohlédl Prahu, kde se ubytoval v campu mezi českými rodáky, ochutnal a zamiloval si české pivo, i když pořád je jeho věrnou láskou dobře vychlazený Jack Daniels.

Tak nezapomeňte! Dnes ve 23:15 na Arcelormittal Stage v rámci festivalu Colours of Ostrava 2014.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!