Projekt NAD ČAROU vrcholí. Dnes večer pokřtí 2. část publikace UMĚLEC, VILA A BAZÉN

Projekt NAD ČAROU vrcholí. Dnes večer pokřtí 2. část publikace UMĚLEC, VILA A BAZÉN

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Křest druhé části publikace ,,Umělec, vila a bazén“, která je součástí projektu NAD ČAROU a mapuje téma procesu a role vzdělávání v současném výtvarném umění v České republice, se uskuteční 22. května 2014 od 19:00 v Centru současného umění DOX.

K prvnímu dílu knihy, která mimo jiné obsahuje eseje a rozhovory s významnými osobnostmi české umělecké scény, bude zipem připevněn katalog výstavy ,,NAD ČAROU – jednosměrná zpátky“. Připnutím druhé části publikace pomyslně vrcholí projekt NAD ČAROU.

Publikace ,,Umělec,vila a bazén“ je originálním způsobem rozdělena na dvě hlavní části – knihu a katalog. Knižní publikace nejprve shrnuje historii a vývoj projektů POD ČAROU A NAD ČAROU a poté se věnuje otázce problematiky vysokého uměleckého vzdělávání a současného umění, ke které se ve formě esejí, úvah a rozhovorů vyjádřilo nad padesát významných osobností české umělecké scény (např. Krištof Kintera, Roman Týc, Robert Vano, Kateřina Šedá).

Jejich stěžejním tématem je především efektivita vysokého uměleckého vzdělávání v České republice a jeho význam v současné společnosti s přesahem k obecnějším otázkám o roli umělce v nynějším světě. Katalogový oddíl obsahuje dokumentaci konkrétní podoby výstavy projektu NAD ČAROU, jeho kurátorskou koncepci a prezentaci jednotlivých vystavujících.

Na křtu katalogu výstavy, který se uskuteční 22. května od 19:00 v Centru současného umění DOX, dojde ke slavnostnímu ,,zipování“, což znamená, že tyto dvě zmíněné části budou spojeny zipem. Doprovodným programem bude performance Adély Součkové – Citování, akční malba Jana Mika a vystoupení Suché Jehly, hardfolkové kapely Romana Týce, Zbigniewa Czednika a Hermana Zimmera.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

DOX Centrum současného umění nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!