Je talent dar nebo prokletí? Odpověď přináší ve své nové hře Teatr Novogo Fronta

Je talent dar nebo prokletí? Odpověď přináší ve své nové hře Teatr Novogo Fronta

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kultovní soubor Teatr Novogo Fronta připravil pod vedením své umělecké šéfky Iriny Andreevy novou premiéru. Projekt Too Close To The Sun se zaobírá otázkou, zda je talent a láska k umění pro umělce darem nebo prokletím. Na odpověď se mohou diváci těšit dnes -28. a 29. dubna, kdy proběhnou premiéry projektu v holešovickém Studiu ALTA. Uvedení 29. 4. je součástí oslav Mezinárodního dne tance 2014.

"Osobnost Iriny Andreevy je fascinující, v jejím případě jde až o obětování divadlu." Komentář grantové komise Magistrátu hlavního města Prahy při letošním udělování grantů dává tušit, že téma nového projektu s obětováním umění souvisí. Irinina nekompromisní a syrová představení, která integrují všechny možné vlivy od grotesky po butó, můžeme vídat na evropských jevištích už více než dvacet let.

„Too Close to The Sun je příběhem o ženě a hudbě. Je nadání dar anebo prokletí? Dokážou okamžiky umělecké tvorby vyvážit nekonečné chvíle trýznících pochyb? Planoucí pochodeň v srdci často spálí svého nositele i jeho blízké. Osamělá zpověď o životě mezi vzletem a pádem. Hudebně-taneční inscenace inspirovaná životy geniálních umělců přináší niterný pohled do emocionální krajiny duše, odhaluje skrytá zákoutí i křehkou rovnováhu existence,” dodávají k tématu tvůrci.

Ústřední postavou nového projektu je žena/zpěvačka/umělkyně, kterou potkáváme v mezní životní situaci. Hlavní role se ujala herečka a zpěvačka Irena Kristeková, kterou znají diváci Studia ALTA z úspěšné inscenace Dominiky Andraškové Psychóza ve 4.48. Hudbu skládá Petr Wajsar a David Hlaváč, který se i naživo představí v inscenaci jako klavírista.

S režií i pohybem asistuje Radim Vizváry. Na jevišti se dále objeví Jan Bursa, tanečník známý z projektu Wings Pavla Strouhala, či autorka konceptu, scénáře i režie Irina Andreeva.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Teatr Novogo Fronta

Místo konání: Studio ALTA

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!