Umělec, vila a bazén – První zazipovaná kniha na světě

Umělec, vila a bazén – První zazipovaná kniha na světě

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Co mají tyto tři věci – umělec, vila a bazén společného? Jsou v názvu knihy, jež je součástí uměleckého projektu NAD ČAROU a zabývá se současným uměleckým vzděláváním v České republice. A proč jsou v jejím názvu? Protože se zde formou rozhovorů s osobnostmi české umělecké scény dozvíte například i to, zda by měl či neměl umělec vlastnit vilu a bazén.

Zároveň kniha shrnuje veškeré aktivity projektů POD ČAROU a NAD ČAROU. A o čem jsou tyto projekty? Projekt POD ČAROU si kladl za úkol prezentovat díla uchazečů o studium na vysokých uměleckých školách, kteří skončili v přijímacím řízení „pod čarou“. Byl tak otevřenou platformou pro realizaci každého umělce bez omezení. Projekt NAD ČAROU na tyto výstavy navazuje. Pracuje s těmi umělci, kteří se nejprve zúčastnili POD ČAROU a později se na svou vysněnou uměleckou školu přece jen dostali. Výstava projektu s názvem Jednosměrná zpátky tedy reflektuje vývoj tvorby i osobnosti jedince, jenž je ovlivněn uměleckým vzděláváním. Vernisáž výstavy i křest publikace Umělec, vila a bazén proběhne v Centru současného umění DOX 10. dubna 2014.

Kniha je rozdělená na dvě části pomocí zipu. Proč? Protože k publikaci patří i aktuální katalog výstavy Jednosměrná zpátky. Každému majiteli Umělec, vila a bazén tedy po výstavě přijde i druhá část knihy určená k připnutí pomocí zipu k té první. Knihu vydává mladé vydavatelství a knihkupectví Page Five. A můžete se těšit na rozhovory například s Krištofem Kinterou, Pavlínou Morganovou, Michalem Pěchoučkem, Kateřinou Šedou, Evženem Šimerou či Otto M. Urbanem.

A pokud byste chtěli vznik této publikace podpořit, tak neváhejte, na Hithitu na to máte už jen 12 dnů. A dokonce si můžete pořídit i umělecká díla, která s cílem podpořit tuto publikaci věnovali projektu Patrik Hábl, Evžen Šimera, EPOS 257 a Vladimír Strejček.

www.projektnadcarou.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!