Festival Rock for People hlásí prvního headlinera. Do Hradce přijedou skotští BIFFY CLYRO

Festival Rock for People hlásí prvního headlinera. Do Hradce přijedou skotští BIFFY CLYRO

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Dvacátý ročník festivalu Rock for People, který se uskuteční 3.-5. července v Hradci Králové, odhalil prvního headlinera. Na jubilejním 20. ročníku se představí současná skotská špička, kapela Biffy Clyro.

Kapela Biffy Clyro se dala dohromady už v roce 1995. Zpěvák a kytarista Simon Neil tohle období dnes již s nadhledem popisuje: „Tehdy jsme pravděpodobně zněli jako každá kapela, která někdy poslouchala Nirvanu. V podstatě jsme jen zjišťovali, co umí krabička a pedály. A pak jsme na čas trochu zpunkovatěli....“ A výstižně k tomu dodává: „myslím, že ono to chce nějaký čas, než zjistíte, co vlastně chcete. Zpočátku chcete znít jako váš oblíbený band, ale po čase zjistíte, že tou oblíbenou kapelou by mohla být i ta vaše...

V druhé půli devadesátých let si kapely všiml Dee Bahl, který jim v pozici managera pomohl až k podpisu smlouvy s prestižním nezávislým labelem Beggar's Banquet, kde postupně vyšla alba Blackened Sky, The Vertigo of Bliss a Infinity Land. Přestup k Warner Brothers v roce 2007 pak přinesl posun ke zdánlivě mainstreamovějšímu rockovému album Puzzle.

Nadšení, časté koncertování a odezva publika je přivedly na pódia velkých festivalů jako Download, Glastonbury, Reading a T in the Park i na pozici oblíbené předkapely takových veličin, jako jsou U2, The Who, Red Hot Chili Peppers, Muse, The Rolling Stones nebo Queens Of the Stone Age.

Vydáním alba Only Revolutions v roce 2009 začíná jejich stále trvající cesta po skutečně hvězdném rockovém nebi, které pokračuje i po vydání Live verze ze stadionu Wembley i dalšího loňského kvalitního alba Opposite. Za vše hovoří fakt, že od roku 2009 posbírala kapela 17 nominací na nejrůznější prestižní britské hudební ceny, z nichž 8 proměnila, včetně vítězství v kategorii Best Live Band za rok 2011 v prestižní anketě BRIT Awards.

Více na: http://www.rockforpeople.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Biffy Clyro

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!