MFF Ostrava Kamera Oko představí současný slovenský film i světové snímky

MFF Ostrava Kamera Oko představí současný slovenský film i světové snímky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ve dnech 27. 9. – 3. 10. 2013 proběhne v Ostravě již pátý ročník Mezinárodního kameramanského filmového festivalu Ostrava Kamera Oko (OKO). K výročí rozdělení Česko-slovenské federace, festival letos uvede přehlídku současného slovenského filmu, která představí reprezentativní výběr toho nejlepšího z aktuální slovenské kinematografie.

Promítat se budou filmy – Ďakujem, dobre Mátyáse Priklera, Můj pes Killer Miry Fornayové, Zázrak Juraje Lehotského, Kauza Cervanová a Duch ve stroji od Roberta Kirchhoffa, Nový život Adama Oľhy a Křehká identita Zuzany Piussi. Druhou část přehlídky tvoří kurátorský výběr ze současné slovenské krátkometrážní tvorby.

Festival uvede také vzácná a těžko dostupná díla, připomínající fotogenicky unikátní "audiovizuální otisk" básníka Ivana Diviše a hudební skupiny Psí vojáci.

V hlavní sekci festivalu, v mezinárodním "Oficiálním výběru", který představuje nejnovější světové snímky v české premiéře, budou mimo jiné promítnuty americko-francouzský film Jimmy P. aneb Psychoanalýza indiána z plání s Beniciem del Torem a Matthieu Amalricem v hlavních rolích, uvedený v hlavní soutěži festivalu v Cannes, či vítězný film letošního Týdne kritiky v Cannes, italský snímek Salvo

Festivalové projekce se uskuteční v jednosálových kinech města Ostrava: Art, Minikino, Luna, Studiu Karel (Stará Aréna) a nově i v Multižánrovém prostoru Cooltour. Jako již tradičně bude festival zahájen v prostorách Dolní oblasti Vítkovice.

Akreditace lze zakoupit on-line na http://visitors.filmfestivalostrava.com nebo na pokladnách kin Art a Minikino. Jejich cena je 400,- Kč a platí na celý festival a na veškerý filmový i doprovodný program. V průběhu festivalu budou v prodeji i jednotlivé lístky na všechna představení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!