Metropolitní léto hereckých osobností 2024 přináší oblíbené inscenace, premiéru a koncerty

Metropolitní léto hereckých osobností 2024 přináší oblíbené inscenace, premiéru a koncerty 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již tradiční Metropolitní léto hereckých osobností propukne začátkem června. Letos divadlo Studio DVA odehraje pleádu inscenací od 7. června do 31. srpna 2024 na Letní scéně Vyšehrad, Letní scéně Výstaviště Holešovice, Letní scéně Tvrz Divice, Letní scéně Vítězná, v divadle Studio DVA a na Malé scéně.

V repertoátu nebudou chybět oblíbené hry jako 4 sestry, Beckham, Chlapy sobě, Jezinky Bezinky, Duety, Judy, Líbánky na Jadranu, Lovci bobrů, Poprask na laguně, Sex pro pokročilé, Tři grácie z umakartu a mnoho dalších.

Na Letní scéně Vyšehrad se 3. a 4. července odehraje inscenace Tak já letím! v režii Petra Svojtky. Neuvěřitelně upovídaná výstřední pětačtyřicátnice Susan v podání Anny Polívkové se rozhodne oslavit své narozeniny cestou do Austrálie. Snaží se tak zopakovat výlet, který podnikla se svými kamarádkami před čtvrtstoletím. Tentokrát však cestuje sama, sice se stejným očekáváním a sny, ale s pětadvacetiletou zátěží zkušeností. Její důvtip, šarm i chaos ji přimějí bilancovat – ironicky a hořkosměšně se zamýšlí nad přátelstvím, láskou, osamělostí a nástrahách i radostech života.

V Holešovicích se pak 8. července uskuteční premiéra hry Pitevna v režii Davida Drábka. Šest osob se probudí na neznámém místě. Slavná herečka, ajťák na bruslích, hubatá smolařka, postarší manželé s pejskem… a kdo je ta prazvláštní dívka z boxu č. 6? V hlavních rolích se představí Daniela Kolářová / Jana Krausová, Bob Klepl, Sabina Remundová, Jana Stryková, Roman Štabrňák a Kateřina Marie Fialová.

Do široké palety oředstavení organizáři divadelní přehlídky zařadili také koncerty. V sobotu 13. července vystoupí na Letní scéně Holešovice hudebníci Hana a Petr Ulrychovi & Javory Beat. Již neuvěřitelných šedesát let jsou sourozenci Hana a Petr Ulrychovi stálicemi na české hudební scéně! Hlavním důvodem oblíbenosti této dvojice je profesionálnost a umělecké výkony, na které nemá vliv čas. Hlas Hany a poetika textů Petra Ulrycha jsou garantem jedinečného zážitku. Během srpna se můžete těšit například na Václava Noida Bártu, Dana Bártu, Dashu a další.

Exkluzivně odehraje Studio DVA 28. července také hru Oheň a popel. Slabě žhnoucí uhlíky v krbu, svíce, které už už dohořívají a dva muži, jimž mnoho ze života nezbývá. Přesto úporně, napínavě a s vybroušenou elegancí hledají jeho smysl. Je-li jaký… Ve hře si zahrají Martin Huba, Jiří Dvořák, Drahomíra Hofmanová, Kristýna Štarhová / Wlasta Laura.

Na Letní scénu Tvrz Divice čeká také jedna derniéra, a to 30. července s inscenací Misery v režii Ondřeje Sokola. V mimořádné a naprosto nečekané roli oddané fanynky se objeví Zlata Adamovská. Doprovodí ji Petr Štěpánek coby spisovatel, jehož knihy hlavní hrdinka miluje tak nesmírnou láskou, že je pro ni schopná i zabít.

Detailní program naleznete na stránkách Studio Dva. Předprodej či rezervace jsou dostupné na pokladně divadla Studio DVA nebo v místě konání na pokladně Letní scény Vyšehrad, Letní scény Tvrz Divice, Letní scény Výstaviště Holešovice. Vstupenky k dostání také v síti Ticketstream.

Foto: Jerry Háša

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!