Dejvické divadlo se vrací do kin! V přímém přenosu uvidíte Eleganci molekuly

Dejvické divadlo se vrací do kin! V přímém přenosu uvidíte Eleganci molekuly  

Po loňském fenomenálním úspěchu představení Ucpanej systém v kinech, který se stal zatím nejnavštěvovanějším přímým přenosem divadelního představení v Česku, nabídne Dejvické divadlo další oblíbený titul. Tentokrát mohou diváci v celé České republice a na Slovensku vidět 7. dubna jednu z neúspěšnějších a nejoceňovanějších inscenací současného repertoáru divadla, hru Petra Zelenky Elegance molekuly.

Navzdory omezené kapacitě svého domovského sálu se snaží Dejvické divadlo o to, aby jeho představení byla přístupná co nejširší veřejnosti a fanouškům po celé republice. Kromě četné zájezdové činnosti doma i v zahraničí využívá také přenosů do kin. Po obrovském zájmu o přímý přenos derniéry Ucpanej systém se divadlo rozhodlo v tomto trendu pokračovat a po roce pokračuje s dalším přímý přenosem.

Výběr padl na hru Elegance molekuly oblíbeného dramatika a režiséra Petra Zelenky, který stojí například za hrou a následně filmem Příběhy obyčejného šílenství, hrou Teremin anebo filmy Knoflíkáři, Samotáři, Rok ďábla, Karamazovi a další. Za svou práci získal Petr Zelenka několik Českých lvů. 

Divadelní hra, kterou 7. dubna uvidí příznivci Dejvického divadla po celé republice, dává nahlédnout do života jednoho z nejvýznamnějších chemiků 20. století, Antonína Holého. Ten zásadně ovlivnil životy lidí po celém světě svými objevy antivirotik používaných při nákaze virem HIV, hepatitidy typu B či oparů. Petr Zelenka ve své hře odkrývá život tohoto geniálního vědce a zachycuje jeho cestu během výzkumu léčivé molekuly i strasti vzniku léků skrze farmaceutické firmy. Pro zachycení autenticity se na scénáři podíleli i pracovníci Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, kde Holý působil.   

 

Titulní roli v příběhu o geniálním vědci Antonínu Holém, který revolučním způsobem změnil léčbu HIV a žloutenky, ztvárňuje Martin Myšička. V dalších rolích vystoupí Ivan TrojanVeronika Khek KubařováZdeňka ŽádníkováPavel ŠimčíkPetr VršekVladimír PolívkaVáclav JiráčekElizaveta Maximová a Lada Jelínková.

Předprodej a rezervace vstupenek probíhá na pokladnách jednotlivých kin a online. Cena vstupenky je od 350 Kč. Seznam kin, kde přímý přenos derniéry proběhne, najdete zde.

Foto: archiv Aerofilms

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!