LP, Duna a Festival Na hlavu. Týdenní tipy od 26. února do 3. března

LP, Duna a Festival Na hlavu. Týdenní tipy od 26. února do 3. března 

Únor se pomalu chýlí ke konci, ovšem kultura trvá! Tento týden se můžete těšit na velkolepé filmové pokračování Duny, ale i světoznámou zpěvačku LP. Čekají nás také festivaly Na hlavu i Pragueshorts. A své místo budou mít i tři manželské dvojice: v divadle Na Fidlovačce proběhne Válka Roseových, v kinech budou úřadovat zabijáci Stodolovi, a v galerii GASK si připomeneme umění Švankmajerových.

LP

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem, která se v roce 2016 vyšvihla mezi známé umělce srdceryvnou folkrockovou baladou Lost on You. Přitom do té doby byla nájemní skladatelkou pro Rihannu, Cher, Christinu Aguileru nebo také Backstreet Boys.

Řeč je o zpěvačce LP, která tento týden představí svým fanouškům v Česku své již šesté album s názvem Love Lines. Na její koncert můžete vyrazit 1. března do O2 universum.

Duna: Část druhá

Dočkali jsme se - kultovní sci-fi dílo Duna konečně míří do kin! Druhý díl této epické ságy totiž musel být kvůli velké stávce herců a scénáristů v Hollywoodu odložen.

V druhém díle se Paul Atreides (Timothée Chalamet) spojí s Chani (Zendaya) a Fremeny, vydá se na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu, a pokusí se zabránit hrozivé budoucnosti, kterou viděl ve svých vizích.

Festival Na hlavu

Jak se nezbláznit? Dbejte o své duševní zdraví. Festival Na hlavu prostřednictvím filmů, přednášek, seminářů a dalších aktivit přibližuje široké veřejnosti oblast psychologické a psychiatrické péče, výzkumy mysli, spánku, sexuality, umění, drog, virtuální reality a mnohá další témata.

8. ročník festivalu nese téma Diverzita a hledání cesty k tomu, co nás spojuje - ať už se jedná o odlišnou sexuální orientaci, psychické či jiné onemocnění, rozdílnost v náboženském vyznání, v tom jak vypadají naše těla, v barvě pleti nebo věku. Festival se koná od 29. února do 3. března v Městské Ústřední knihovně v Praze. Pořadatelem je Národní ústav duševního zdraví.

Foto: Festival Na hlavu

Pragueshorts

Budou také kraťasy! Tento týden nás čeká soutěžní festival krátkých filmů. 18. ročník Pragueshorts Film Festivalu se uskuteční od 28. února do 3. března v pražských kinech Světozor, Bio Oko, kino Pilotů, Kino Atlas a Kino Aero.

Foto: Pragueshorts

Válka Roseových

Divadlo Na Fidlovačce chystá divadelní premiéru černé komedie, kterou všichni známe díky stejnojmennému filmu v hlavních rolích s Kathleen Turner a Michaelem Douglasem. Představení nás zavede do domu Roseových, který se změní z láskyplného prostředí v bitevní pole.

Manželé Barbara a Jonathan mají na první pohled vše - šikovné děti, honosný dům, hodného psa, dobrou práci. Honba za penězi a kariérou ovšem jejich vztah deformuje a vyprázdní do té míry, že již není cesty zpět. Za významné asistence právníků se rozjíždí rozvodové řízení, v němž ani jeden z manželů nehodlá o krok ustoupit… V hlavních rolích se představí Aneta Krejčíková, Martin Písařík, Lukáš Rous, Jan Holík a další.

Foto: Divadlo Na Fidlovačce

Manželé Stodolovi

Do kin vstupuje také český film Manželé Stodolovi, který byl inspirován skutečnými událostmi a zločiny Stodolových. Jaroslav a Dana s vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. Policie ovšem smrt důchodce vyšetřuje jako nešťastnou náhodu a známky násilí zcela přehlíží. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy...

Disegno interno – Eva Švankmajerová a Jan Švankmajer

Disegno interno je název výstavy Evy a Jana Švankmajerových, kterou můžete vidět od 3. března do 4. srpna v kutnohorské galerii GASK. Výstava Disegno interno, která se koná v roce 90. narozenin Jana Švankmajera, představí všechny tvůrčí oblasti, do kterých tento český surrealista zasáhl – jsou to koláže, grafika, objekty, knižní ilustrace, medijní kresby, taktilní experimenty, sběratelství a samozřejmě film.

Důležitou součástí expozice bude také prezentace malířského díla autorovy manželky Evy Švankmajerové. Výstavu doprovodí série přednášek, filmových projekcí, komentovaných prohlídek, ale i workshopy a výtvarné dílny pro rodiny s dětmi.

Foto: Motýli nátěroví. GASK

Úvodní foto: Duna: Část druhá (Photo © Warner Bros.)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!