Exkluzivní rozhovor s Miraiem Navrátilem: Summer Fest bude něco úplně jiného

Exkluzivní rozhovor s Miraiem Navrátilem: Summer Fest bude něco úplně jiného 

Do akcí jsme nedávno přidali celkem 14 zastávek Mirai Summer Festu a hned se staly jednou z nejnavštěvovanějších událostí na našem serveru. Měli jsme možnost se na chvíli potkat s frontmanem kapely a přeptat se, na co se můžete těšit. Velká města jako Praha nebo Ostrava, ale i malé zastávky v Potštejně nebo Vratislavicích. S cenou jako za běžný koncert by málokdo čekal větší program, který začíná už odpoledne a končí v noci na after party. Co vlastně kluci z kapely Mirai chystají?

Miraii, kdybys měl ve dvou větách říct, co vlastně Mirai Summer Fest znamená, jak bys to popsal?

Takový den s kapelou Mirai, kde zboříme hráz mezi interprety a návštěvníky. Chceme po letech více poznat naše fanoušky a trávit spolu čas nejen koncertně, ale i osobně.

Na první pohled jsem si myslela, že je to jen výpis termínů, na jakých festivalech budete. Pořádat vlastní festival je ale o parník náročnější, jak vás to napadlo?

Ono když člověk hraje na festivalu, kde je X dalších kapel a desítky tisíc lidí, tak není moc prostor pokecat s lidma, podat si ruku se všema a podívat se lidem do očí.

Jako kapela neustále hledáme něco novýho, ať to baví nás i lidi. Když za covidu nešlo hrát, dělali jsme koncerty pro auta. Je to v podstatě jenom výsledek toho, že se tím bavíme a chceme trošku překvapovat. Jsme celkem malá země a spousta lidí chodí pravidelně, je třeba jim nabízet nový věci.

Celková kapacita je tedy kolik, víc než 40 tisíc lidí? Musí to být hodně náročné na přípravu...

Každý jeden Mirai Summer Fest je pro celkem omezený počet lidí, ať jsme schopni lidem dát tu pozornost. Zhruba 3-4 tisíce max, ale dohromady je to zhruba pro 60 000 lidí. Takový dva Edeny vlastně :)

Program tedy máte hotový, můžeš z něj prozradit nějaké konkrétní taháky?

Budeme hrát 2 koncerty. Jeden akustický na odpoledne a druhý večerní se vší parádou. Vymýšlíme různý sporty, herní zóny s konzolema. I trošku talkshow. Míchání našich vlastních drinků, na stáncích s jídlem budou i naše recepty. Když budu hodně konkrétní, tak chystáme i „Kolo smůly“, kdy budeme losovat různý aktivity, co budeme muset dělat (směje se). Na závěr se postaráme i o afterparty a DJs budeme my.

Stihnete být přes léto i někde jinde, nebo vás uvidíme jen na Summer Festech?

V létě to budou naše jediný akce. Na konci června zahrajem doma ve Frýdku-Místku FM CITY FEST, což je festival, který mám se dvěma kámošema z Frýdku. Ale to bude taková výjimka. Tam to bude taky našlapaný, ale to je zas úplně jiný koncept i se zahraničními interprety.

Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?

Mirai Summer Fest určitě bude skvělej, tak si to nenechte ujít. Rozhodně to nebudeme dělat každý rok, ale jenom jednou za čas!

 Foto: Kubo Krížo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!