Filmové a seriálové tipy, týden #47: Napoleon a další francouzské hity či Vachlerův smysl života

Filmové a seriálové tipy, týden #47: Napoleon a další francouzské hity či Vachlerův smysl života 

Z Francie až na australský dobytčí ranč. I tento týden jsme vašimi průvodci po pestrých cestách do kinosálů a na obrazovky televizí.

Napoleon

Trochu vojevůdce, trochu šílenec. Uznávaný režisér Ridley Scott nabízí svůj pohled na jednu z neznámějších postav francouzské historie. Drama zachycuje život francouzského císaře Napoleona Bonaparte, jeho vzestup k moci, dynamické bitvy a také turbulentní lásku k Josephine. V hlavní roli exceluje držitel Oscara Joaquin Phoenix, jeho polovičku si zahrála Vanessa Kirby.

Tajemství a smysl života

Co je smyslem života? Petr Vachler ve svém animovaném dokumentu atakuje zásadní otázky a pilíře naší existence. Někde napoví, někdy se pokusí vylíčit cestu, po které by snad člověk mohl jít. To vše s myšlenkami světových velikánů a tvářemi Jana Budaře, Josefa Poláška, Barbory Seidlové, Vladimíra Javorského a dalších.

Den díkůvzdání

Není Black Friday jako Black Friday. Jedna nákupní horečka v městečku Plymouth se změní v obrovskou tragédií. Černým pátkem se má stát i její výročí, kdy život obyvatel ohrožuje tajemný vrah. Zabiják jde tvrdě po svých obětech a má precizní plán, komu zkazí sváteční večeři. Mysteriózní horor natočil už ostřílený režisér podobných snímků, Eli Roth.

Faraway Downs

 

Režisér Elvise nebo Velkého Gatsbyho znovu před kamerami sjednotil australské duo Nicole Kidman a Hugha Jackmana. Kidman hraje lady Sarah Ashley, která cestuje přes půl světa, aby se postavila svému muži a prodala obří dobytčí ranč v australském vnitrozemí. Faraway Downs ale skýtá daleko víc než by žena z ciziny čekala. Seriál v Česku exkluzivně uvádí videotéka Disney+.

26. Festival francouzského filmu

26. ročník Festivalu francouzského filmu klepe na dveře. Nabídne 47 snímků v sálech po celé republice. Svátek kinematografie ze země galského kohouta připomene i dílo režiséra Jeana-Luca Godarda, uvede jeho 5 filmů. Návštěvníci zaplní kina v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě od 23. listopadu.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!