Korzo Národní, Hunger Games a Kovacs. Týdenní tipy od 13. do 19. listopadu

Korzo Národní, Hunger Games a Kovacs. Týdenní tipy od 13. do 19. listopadu 

Tento týden bude hlavně sametový. Ale kromě oslav 17. listopadu se vydáme i do kina na nové Hunger Games, nebo do O2 areny na parkurovou show. V Praze zahraje Kovacs, Prague Sounds čeká posledních pár koncertů a v Brně se dočkáme MINT Marketu a Čokofestu. A nakonec tu máme i pár divadelních tipů. Inspirujte se naším týdenním výběrem!

Korzo Národní

V pátek 17. listopadu si připomeneme 34 let od sametové revoluce. Den boje za svobodu a demokracii je spojen s celou řadou akcí napříč republikou. Jednou z nich je i Korzo Národní, které promění pražskou Národní třídu v korzo pulzující bohatým společenským a kulturním děním. Na programu dne budou živé podcasty, debaty, koncerty, výstavy, divadlo a tradiční Havlův obývák. Zazní také tradiční Modlitba pro Martu v 17:11, doprovázená živě malovaným videomappingem.

Kde ještě budou probíhat speciální akce k výročí 17. listopadu? Podívejte se na sametové tipy z celé republiky.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow očekává, že jako mentor v nich zazáří. Znalosti, dovednosti ani šarm mu nechybí, určitě pro něj nebude těžké dovést vyvoleného k vítězství. Jenže to ještě netuší, co ho čeká. Dostává totiž ponižující úkol - trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray.

V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit.

Kovacs v Praze

Do pražského klubu Roxy zavítá 14. listopadu nizozemská zpěvačka Kovacs se svým soulovým hlasem a extravagantním vystupováním. Její inspirací byly Amy Winehouse, Bette Davis a také Beth Gibbons z Portishead, Kovacs si ale našla vlastní styl a kreativní svobodu ve skládání hudby i výběru kostýmů.

Její letošní album Child of Sin je dosud nejdrsnějším materiálem, na kterém se Kovacs nebojí čelit vlastním hříchům a hledat odpuštění. Přesně takový je i stejnojmenný singl, na kterém hostuje frontman Rammstein Till Lindemann.

Global Champions Prague Playoffs

Největší parkurová show na světě Prague Playoffs míří popáté do O2 areny. Od 16. do 19. listopadu se proti sobě postaví celkem šestnáct družstev ve vyřazovací soutěži. Fanoušci se rovněž mohou těšit na světová jména včetně mistrů světa nebo olympijských šampionů. 

Galashow nabídne kromě vrcholového sportu také unikátní doprovodný program určený nejen pro všechny obdivovatele koní. Každý den bude v programu zařazen blok, ve kterém budou mít diváci příležitost vidět ukázky ostatních jezdeckých disciplín a show s koňmi, včetně vystoupení zahraničních umělců.

Čoko Fest v Brně

Milovníci čokolády slyšte! Fantastická čokoláda na vás čeká na Brněnském výstavišti od 17. do 19. listopadu. Akce je jedinečnou událostí pro všechny mlsouny čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

MINT Market v Brně

V pátek a sobotu 17. a 18. listopadu se tři patra Tržnice Brno opět naplní krásným českým designem, autorskou módou, ručně vyráběnými šperky, keramickými výrobky, bio kosmetikou, hračkami a dalšími produkty. MINT Market představí více než 100 krásných značek ze všech koutů republiky, a tak bude určitě z čeho vybírat.

Prague Sounds

Tento týden vrcholí Prague Sounds, 27. ročník festivalu dříve známého jako Struny podzimu. Od 1. až do 18. listopadu láká na zahraniční hvězdy té nejaktuálnější a nejzajímavější hudby mnoha žánrů - od elektroniky přes jazzu až po hip hop.

Tento týden si nenechte ujíst kanadského houslistu Owena Palletta, britského elektronického mága Nathana Fakea, vycházející hvězdu britské hip hopové scény Kofiho Stonea a navíc také domácí kapelu Bert & Friends se svými netradičně klavírně pojatými písněmi.

Bylo nás pět (tenkrát)

Pět kamarádů na život a na smrt se vrací. Humoristický román Karla Poláčka Bylo nás pět upravil režisér Petr Vacek pro Divadlo Na Jezerce do podoby divadelní hry. Premiérově se divákům představí 15. listopadu. V nové dramatizaci se ukáží Jan Čenský, Petr Čtvrtníček, Jan Hrušínský, Václav Tobrman a další.

Foto: Divadlo Na Jezerce

Vlaštovka

Studio DVA představí emotivní drama Vlaštovka, silný příběh, který vznikl na motivy skutečné události. Věhlasná učitelka zpěvu (Jitka Čvančarová) ve svém domě přijímá mladého muže (Daniel Krejčík), který se chce zdokonalit v hlasové technice. Napětí postupně narůstá a začínají se odkrývat překvapivé osudové skutečnosti v životech obou dvou. Vzájemně se musí postavit rozdílnému vnímání a chápání pocitu viny, porozumění, odpuštění a hlavně lásky. Na tuto hodinu zpěvu ani jeden z nich nikdy nezapomene…

Foto: Studio DVA

Úvodní foto: Hunger Games @Lionsgate

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!