Z Kalichu se stává Biograf láska. Muzikál s písněmi Hany Zagorové se poprvé představí divákům

Z Kalichu se stává Biograf láska. Muzikál s písněmi Hany Zagorové se poprvé představí divákům 

Originální představení s hity zlaté slavice čeká premiéra. Příběh tří dívek podle scénáře Uljany Donátové zrežíroval muzikálový matador Jan Kříž.

Velkolepá a zřejmě i trochu smutná. Taková bude premiéra nového originálního muzikálu Biograf láska. Příběh s hity nedávno zesnulé zpěvačky Hany Zagorové otevře v pátek 16. září v Divadle Kalich. V představení zazní na 24 písní zlaté slavice. V hlavních rolích se představí Marie Křížová, Elis Ochmanová, Michaela Tomešová nebo Přemysl Pálek

"Její písně mají témata, linku, příběh, pohled na svět. Má úžasný repertoár, ve kterém si za celou kariéru vyzkoušela mnoho žánrů a tvůrčích přístupů, od jemných až naivních písní po filozoficky laděné hudební monology typu Adieu. Její písně mají velký divadelní náboj. Čím víc jsem se nořil do její hudby, tím víc mě udivovalo, že ke vzniku muzikálu s jejími písněmi došlo až teď," řekl k díle v našem květnovém rozhovoru režisér Jan Kříž.

Děj muzikálu se točí okolo třech ženských postav Evy, Jany a Alči. Ty prožívají život s humorem a nadhledem a drží při sobě. Prolínají ten svůj se všemi ostatními a reflektují komplikovaný svět kolem nich. Je symbolické, že muzikál vznikl právě v Kalichu. Sama Hana Zagorová si tam zahrála postavu Elizabeth v muzikálu Jack Rozparovač.

Termíny představení najdete na našich stránkách. Po páteční premiéře se hraje i o víkendu 17. a 18. září a dále v říjnových termínech. Vstupenky jsou v prodeji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!