Léto na Chodovské tvrzi přivítá Jezerku, Dagmar Peckovou i Pavla Šporcla

Léto na Chodovské tvrzi přivítá Jezerku, Dagmar Peckovou i Pavla Šporcla 

Prázdninovou scénu na pražské Chodovské tvrzi zahájí ve čtvrtek 23. června Divadlo Na Jezerce s burianovskou komedií Charleyho teta. Do konce července chystá také koncerty nebo festivaly klasiky, bluesu i jazzu.

Středověkou vodní tvrz, která později přešla přestavbou na barokní zámeček sloužící dnes coby kulturní centrum, naleznete na pomezí panelové zástavby a rodinných domů nedaleko stanice metra Chodov.

Ještě před začátkem prázdnin nabídne zdejší open-air scéna koncertní program Paganiniana v podání houslového virtuose Pavla Šporcla, a to v úterý 28. června. Ve stejném týdnu zazní také šansony hlasem Marty Balejové i Jany Rychterové (27. června), koncert vážné hudby s houslistou Michalem Foltýnem a klavíristou Mio Sakamoto (29. června) nebo vystoupení jazzového tria Mikuláš Pokorný, Jan Kořínek a Tomáš Hobzek (30. června).

Rodiče s dětmi rozproudí energická desetihlavá skupina Babylon Band, která svou blues-country-swingovou smršť připravuje na 11. července.

Čistě na klasickou hudbou se zaměřuje přehlídka Tóny Chodovské tvrze, která se letos koná od 12. do 15. července a během níž se na pódiu ukážou zvučná jména jako Dagmar Pecková, Štefan Margita nebo samotný zakladatel akce Jaroslav Svěcený, jehož doprovodí kytarista Lubomír Brabec, herečka Zdeňka Žádníková Volencová a orchestr Virtuosi Pragenses.

Divadlo Na Jezerce uvede během Léta na Chodovské tvrzi ještě jedno představení, kterým bude 18. července peprná groteska o čtyřech obkladačích Práskni do bot.

O pár dní později se repertoár naladí na tesknější žánry v rámci Jazz & Blues Festu. Tři dny zahrnou šest koncertů, ať už uskupení TRIPlay, Varhan´s Groovy Jamm anebo zpěváka Paula Batta a jeho kolegy kytaristy Roberta Christiana. Dorazí i renomovaný hráč na harmoniku Charlie Slavík po boku kytaristy Steva Walshe, jenž dlouhodobě spolupracoval s Norah Jones. 

Foto: archiv Chodovské tvrze

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!