Šrámkova Sobotka

Šrámkova Sobotka 

Festival českého jazyka, řeči a literatury je už co nevidět tu. Na počest známého básníka Fráni Šrámka se otevřou dveře města Sobotky ve dnech 30. 6. – 7. 7. 2012 milovníkům češtiny.

Letošní festival 56. Šrámkovy Sobotky je zaměřený na téma korespondence v literatuře. Rozšířit si zde mohou své obzory učitelé českého jazyka a literatury, studenti připravující se na učitelské povolání i zájemci, které budou inspirovat básnické či prozaické texty.

Účastníci mohou navštívit divadelní představení, odborné přednášky a semináře k danému tématu, autorská čtení, interpretační a tvůrčí dílny, výstavy, koncerty a spousty doprovodných akcí. Naučit se vyjádřit něco přednesem, zapracovat na odstranění vad řeči nebo se setkat s odborníky na český jazyk a literaturu. Součástí programu bude divadelní ztvárnění korespondence Voskovce a Wericha v podání brněnského Národního divadla nebo recitace Hany Kofránkové a Josefa Somra.

Dílny na tomto festivalu jsou určeny především studentům filosofických a pedagogických fakult, vysokých a vyšších škol, studentům nejvyšších ročníku středních škol, pedagogům a všem ostatním zájemcům od věku 15 let. Jedná se o dílny sólového přednesu a skupinové interpretace, hudebně interpretační dílna a interpretační dílna sólového přednesu. Scházet nebude ani ortoepická poradna zabývající se hlasovou hygienou, standardní čistou výslovností a správným zacházením s hlasem.

Zapojit se také mohou děti předškolního a školního věku do 15 let, které navštíví festival s rodiči. Budou pro ně připraveny dětské dílny, které už děti v předškolním věku povzbudí k čtenářskému zájmu formou her, říkanek, pohybem a malováním. Starší děti lektorky pomocí dramatických her a improvizací povedou až k veřejnému vystoupení.

Podrobnější informace o programu, přihlášky a rezervace na tento festival naleznete zde: http://www.sramkovasobotka.cz, http://www.nipos-mk.cz/?p=15907, http://www.franasramek.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!