Proudcast s Pokáčem: Po O2 aréně si chci dát od milníků na chvíli pokoj. Strahov dám na stará kolena

Proudcast s Pokáčem: Po O2 aréně si chci dát od milníků na chvíli pokoj. Strahov dám na stará kolena 

Živou kulturu sice koronavirus na několik měsíců opět utlumil, období druhého lockdownu bylo ale pro písničkáře Pokáče velmi produktivní. Nejenže se stal novopečeným tatínkem, ale vydal rovněž novou desku. Nese název Antarktida a je plná nadsázky a humoru, jak je u Pokáčem zvykem. Dokázal to i v dalším díle našeho Proudcastu.

Přestože se během lockdownů nenudil, rozvolňování živé kultury přivítal Pokáč s nadšením. “Těším se na koncerty, protože mi opravdu chybí. Občas jsem sice hrál nějaký stream, ale odehrát písničky a místo toho, aby vám někdo zatleskal, koukat do kamery a na režiséra, kterého to vůbec nebaví, není úplně ono. Myslím, že to bude příjemná změna,” říká během rozhovoru Pokáč, který přišel představit svou nejnovější desku nazvanou Antaktida.

“Chtěl jsem, aby to bylo úplně necovidové album. Proto se tohoto tématu týká jen písnička Jsem pozitivní a víc vlastně moc ne,” vysvětluje a dodává: “Jsou tam vtipné písničky o vtipných věcech a vtipné písničky o smutných věcech. Myslím, že je to fajn rovnováha, baví mě oboje.” Desku plánuje pokřtít v lednu 2022 v pražské O2 areně.

“Myslím si, že O2 arena bude milník na poměrně dlouhou dobu. Marek Ztracený po ní oznámil, že by chtěl Eden, ale to je jednak domácí hřiště Slavie, což bych asi neunesl, a zároveň bych si chtěl dát od těchto milníků na chvíli pokoj,” pokračuje Pokáč s tím, že má ale na příští rok naplánované krásné projekty, i když o žádné velkolepé haly nepůjde. “Myslím, že ten Strahov dám na stará kolena, až mi bude 60,” směje se.

Fanoušci se ale přes všechny novinky mohou pořád těšit i na oblíbené Pokáčovy rychlovky, tedy písně, které skládá v reakci na aktuální události. “Těch témat je u nás, bohužel nebo pro mě bohudík, pořád až až. Je to jeden velký Kocourkov, kde je pořád o čem psát. Až je to dost absurdní,” dodává, “u rychlovek je fajn, že v lidech rezonují. Ale za měsíc už nikdo neví, o co šlo. Pak je dobré mít i regulérní písničky, které si lidé zazpívají u táboráku třeba i za deset let. Doporučuji třeba téma koček, to je poměrně vděčné.”

Jak se liší atmosféra ve vyprodaném klubu a ve vyprodaném Fóru Karlín? S kým by rád natočil další duet? A nebojí se, že mu bude O2 aréna malá? Poslouchejte náš Proudcast a dozvíte se odpovědi nejen na tyto otázky! Najdete jej na streamovacích službách i dole pod článkem.

 


| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Pokáčem: Po O2 aréně si chci dát od milníků na chvíli pokoj. Strahov dám na stará kolena
 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!