Koncertní maraton z 93 metrů nad zemí. Domácí hvězdy zahrají na Spring Festivalu pro zdravotníky zdarma

Koncertní maraton z 93 metrů nad zemí. Domácí hvězdy zahrají na Spring Festivalu pro zdravotníky zdarma 

Šest zvučných jmen tuzemské hudební scény se zúčastní pilotního ročníku Spring Festivalu na Žižkovské věži, jímž v sobotu 20. března večer oslaví příchod jara. Pětihodinovým koncertním maratonem věnovaným zdravotníkům, kteří mohou online přenos bezplatně sledovat, provede youtuber Karel Kovář známý jako Kovy.

Ikonickou observatoř na pražském Žižkově ve výšce 93 metrů nad zemí o jarní rovnodennosti postupně rozezní Vojtěch Kotek se svou formací TH!S, Pokáč, Ewa Farna, Mig 21, Mirai a v neposlední řadě také Monkey Business, kteří vystoupí místo avizovaného Davida Kollera. Spolu s Karlem Kovářem bude online festival moderovat Katie Machová, kterou diváci mohou znát z hudební televize Óčko.

 

Diváci se mohou těšit na dvě vizuálně odlišné scény a impozantní výhledy na Prahu. Chceme klást maximální důraz na celkový zážitek z festivalu, jeho vizuální podobu a kvalitu zvuku,“ nechala se slyšet dramaturgyně události Lucie Hájková. „Ze zkušeností z minulého roku už víme, že si lidi umějí užít naplno i online přenos a kapely i interpreti mají velkou chuť jim zahrát,“ dodal ředitel a spolumajitel pořádající společnosti Ticketstream Viktor Mastník.

Katie Machová a Karel Kovář alias Kovy. Foto: Jaromír Zubák

Přenos organizátoři věnují všem zdravotníkům, kteří aktuálně pomáhají zvládnout nepříznivou pandemickou situaci v nemocničních zařízeních, hospicích i pečovatelských službách. „Pokud nám zdravotníci napíší z oficiálního pracovního emailu na adresu sestrickynafestival@ticketstream.cz, zašleme jim kód na sledování festivalu zdarma,“ upřesnil Mastník.

Spolu s Kovym věří v chuť lidí společně se setkat u živě provozované hudby a pozitivní energii spojenou s nástupem jara. „Kultura, hudba, a obzvlášť ta živá, je jako nabíječka. A věřím, že zejména v těchto týdnech všichni pořádně nabít potřebujeme. Jsem rád, že mám možnost touto unikátní akcí diváky provést, a nemůžu se dočkat, až při poslechnu živé hudby s kulisami panoramatických výhledů společně přivítáme jaro. Tak vzhůru do toho, vzhůru na věž!“ sdělil youtuber.

Vstupenky na online přenos, který se uskuteční od sobotních 17 do 22 hodin, lze koupit do 19. března za 400 korun. V den konání festivalu se cena zvedne o padesát korun. „Pošlete vzkaz umělcům a lidem, vyfoťte, jak si užíváte festival, a nezapomeňte fotky označit #sestrickynafestival, #springfestivalcz a #hudbanasspojuje,” vyzval publikum Mastník.

Vojtěch Kotek vystoupí se svou kapelou TH!S. Foto: Jaromír Zubák

Foto: Jaromír Zubák

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!