KulTýden od 8. do 14. března: dokumentární jaro, Grammy i Hácha očima jiných

KulTýden od 8. do 14. března: dokumentární jaro, Grammy i Hácha očima jiných 

Březen se pomalu překulí do druhé poloviny a přináší jarní edici festivalu dokumentárních snímků Ji.hlava, vyhlášení výsledků cen Grammy nebo hru o třetím československém prezidentovi. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Čtyřicet filmů dostupných během dvou týdnů nabídnou Ozvěny 24. Ji.hlavy. Jaké přednosti skýtá online podoba festivalu dokumentárních snímků, to prozradí ředitel přehlídky Marek Hovorka. Emil Hácha nebyl jen státníkem a právníkem, především byl člověkem. O nové inscenaci Divadla D21 promluvil režisér Jakub Vašíček. Kdo jsou horcí kandidáti letošního ročníku cen Grammy a kdo se do výběru poroty americké Národní akademie hudebního umění a věd nedostal?

 

Skvosty izraelské přírody ukazuje na svých snímcích vystavených v Czech Photo Centre fotograf a bývalý voják Boaz Amidror. O čem je volné pokračování bestselleru Zápisník alkoholičky? Detaily poodhalí autorka a blogerka Michaela Duffková. Chybět tradičně nebude ani zajímavost, kterou tentokrát představuje covidová stolní hra z dílny muzikanta a herce Ondřeje Gregora Brzobohatého.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: IDFA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Mezinárodní Festival Dokumentárních Filmů Jihlava

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!