Proudcast s Erikou Stárkovou: Musíte mít zpracované ego, jinak si blokujete kvalitní nabídky. Nekonečné seriály nejsou mojí cestou

Proudcast s Erikou Stárkovou: Musíte mít zpracované ego, jinak si blokujete kvalitní nabídky. Nekonečné seriály nejsou mojí cestou 

Za roli Dívky v muzikálu Davida Bowieho Lazarus získala Cenu divadelní kritiky i Thálii. Kromě toho vystupovala v televizní show Moje tvář má známý hlas a nezapomenutelná je zejména její role Dáši v televizním seriálu Most!. Hostem Proudcastu Informuji.cz byla herečka a zpěvačka Erika Stárková.

“Nechci být zkostnatělá, potřebuji být pořád v pohybu,” říká Erika Stárková, která si v roce výrazně poznamenaném koronavirovou epidemií na nečinnost a nudu rozhodně stěžovat nemůže. Na dlouhé týdny ji zabavila televizní show Tvoje tvář má známý hlas. “Zrovna včera večer jsem doma dvě hodiny tančila, protože mi chybí tréninky, které jsme ve Tváři měli. Musím se neustále hýbat, protože pak nejsem strnulá. A když nejsem strnulá, tak nejsem nasraná. A když nejsem nasraná, tak jsem v pohodě, otevřená, pozitivní a snesu samu sebe, což znamená, že jsem šťastná,” směje se.

“Tvář pro nás všechny byla neskutečný dar. V době, kdy bylo vše zavřené, jsme měli možnost zpívat, tančit, být spolu, společně tvořit. Byla to zábava, ale zároveň neskutečná makačka. Asi jsem ve svém životě nezažila větší makačku,” přiznává Stárková, která se v konečném pořadí umístila na třetím místě za Jitkou Čvančarovou a Albertem Černým. “Ale já svou práci dělám, protože mě baví. A když mě baví, tak o to víc makám,” dodává.

Když Česká televize odvysílala seriál Most!, Stárková vstoupila ve známost širší veřejnosti, a to přestože již léta hrála v divadlech nemálo výrazné role. “Najednou je na vás upřena obrovská pozornost a vy v tom vůbec neumíte chodit. Nabobtná vám ego a máte pocit, že teď to pojede. Jenže vy musíte mít zpracované právě to ego, protože jinak si blokujete kvalitní a dobré nabídky,”  vysvětluje Stárková, “nějaké nabídky samozřejmě přišly, ale s nimi jsem nesouzněla. Nestudovala jsem dvě herecké školy a nenastudovala desítky rolí s různými režiséry, abych pak sklouzla do nekonečného seriálu. S tím já nesouzním, ale nemám nic proti tomu, že se to tady děje. Každý má rád něco jiného a každého cesta je jiná.”

Jak si užívala natáčení seriálu Carnival Row, ve kterém si zahrála po boku Orlanda Blooma? Co by vzkázala autorovi Lazara Davidu Bowiemu? A jak vnímá hodnotu televizní a filmové slávy na úkor talentovaných divadelníků? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v našem podcastu, který si můžete poslechnout na streamingových službách či po stisknutí zelené šipky níže.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!