Staňte se Mikulášem. Sváteční den přinese potravinovou sbírku i streamovaný koncert zdarma

Staňte se Mikulášem. Sváteční den přinese potravinovou sbírku i streamovaný koncert zdarma 

V sobotu 5. prosince se po celé republice i na Slovensku uskuteční velká potravinová sbírka Potřebujeme se: Staň se i ty Mikulášem na pomoc samoživitelům, seniorům či rodinám v krizi. Ve čtrnáct hodin ji doplní bezplatný koncert streamovaný z pražského Rock Café, na němž vystoupí Dagmar Pecková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Tonya Graves, Iva Pazderková a další.

Organizátorem mikulášské sbírky ve prospěch potravinových bank je tvůrce a moderátor pořadu A DOST! Jan Tuna, který v sobotu plánuje vybrat alespoň šedesát tun potravin pro potřebné. Do sbírky se může zapojit kdokoli, dar stačí přinést na jedno ze sedmadvaceti odběrných míst, mezi nimiž nechybí ani ústřední místo Rock Café. Zájemci mohou využít i dvou drive-in stanovišť v Letňanech a v Modleticích. 

V okénku v klubu na Národní třídě se přispěvatelé potkají s Ondřejem Rumlem, Nelou Boudovou, Daliborem Gondíkem nebo Adélou Elbel, kteří se poté objeví na přenášeném koncertu. Během něj se představí také Miloš Čermák s Luďkem Staňkem, Jan Smigmator či kapela Vasilův Rubáš.

Do sbírky jsou vhodné trvanlivé výrobky jako těstoviny, konzervy, dětská výživa, ale třeba i základní a dětská drogerie. Poté, co nám lidé svůj nákup předají na jednom ze sběrných míst, jej zkontrolujeme, roztřídíme a připravíme pro pomáhající odběratelské organizace. Ty zajistí jejich doručení konkrétním lidem v nouzi,“ popsala proces ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová.

Lidí, kteří se dnes dostávají do hluboké krize, bohužel je a bude čím dál víc. I přestože je vzájemná solidarita obrovská, přicházejí potravinové banky o tolik potřebnou podporu hotelů, hospod a restaurací, které jsou samy na pokraji sil. Proto pořádáme mikulášskou sbírku, do které se mohou zapojit všichni bez rozdílu,“ nechal se slyšet iniciátor dobročinné akce Jan Tuna, jenž tak přirozeně navázal na jarní událost A DOST! Testujeme Krumlov, při níž se krumlovští obyvatelé testovali na koronavirus a kterou doprovodil šestihodinový koncert.

Dárci mohou organizátory kontaktovat na telefonním čísle 777 460 626 nebo na e-mailové adrese darci@potravinovabanka.cz.

Foto: ČFPB

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!