Naučte se tančit v dešti: letní oddechovka s návodem na život

Naučte se tančit v dešti: letní oddechovka s návodem na život70%

Naučte se tančit v dešti je na první pohled typickou letní oddechovou knížkou, s níž se rádi usadíte někam pod stromy nebo na sluníčko k vodě a necháte příběh prostě plynout. Na druhý pohled v ní ale odhalíte jednoduché a nenásilné podněty, kterými se snaží čtenáře popostrčit k tomu nejdůležitějšímu – najít svou vlastní cestu ke štěstí.

Dosti chaotická, ale už od prvních stránek sympatická, Emma je editorkou a moderátorkou v soukromém rádiu. Dříve vysněná práce, kterou považovala za svůj největší životní úspěch, se ale postupem let proměnila v ubíjející rutinu, k níž se postupně nabalily další a další úkoly. 

Život není o čekání, až se přežene bouřka. Život je o tom, naučit se tančit v dešti. Seneca

Kvůli snaze o perfektní plnění všech povinností tak Emma dávno zapomněla nejen na své sny a záliby, kterým se jako studentka ráda věnovala, ale i na veškerý volný čas. Do jejího života se pomalu ale jistě vkradla nespokojenost, pocit malého ohodnocení a vyčerpanost, ale zároveň i obavy ze změnySituace, do které se lehce může dostat každý z nás a mnozí z čtenářů ji už někdy řešili.

Když se ale jednoho dne Emma kvůli rozhovoru setká s úspěšným a dosti charismatickým spisovatelem Julienem Vascosem, dostane od něj nejen perfektní materiál pro svoji ranní relaci, ale i nabídku zapojit se do testovací fáze originálního experimentu, který má formou každotýdenních emailů své účastníky dovést k tomu, co je v životě opravdu baví a kdy se cítí šťastní

Když jsem byl malý, matka mi řekla, že pro život má klíčový význam štěstí. Když jsem byl ve škole vyzván, abych napsal, čím chci jednou být, odpověděl jsem: šťastný. Řekli mi, že jsem tu otázku nepochopil a já jsem jim odpověděl, že oni nepochopili život.

John Lennon

Nenásilné spojení motivačních rad a letního románu pravděpodobně osloví spíše ženy, které na první pohled zaujme i jednoduchá, ale hravě veselá obálka knihy. Na své si přijdou i milovníci citátů známých osobností a praktických koučovacích cvičení, které na vás během čtení čekají. Jak do hloubky při jejich plnění půjdete, ale záleží jen na vás – knihu můžete brát jako zábavu i jako praktický návod k zamyšlení se nad svým životem a budoucími plány.

Hlavní myšlenka knihy, která by se dala shrnout dávno známým “nečekejte na to, až se změní vnější okolnosti nebo se zlepší to či ono ve vašem životě, ale rozhodněte se s tím něco udělat hned teď” sice není inovativní, ale platná je stále stejně a proto ji neškodí tu a tam připomenout. V publikaci ale najdete i daleko originálnější myšlenky, které vás skrze drobné i větší změny úhlu pohledu a úpravu zažitých stereotypů určitě inspirují.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!