Kulturní jaro v Ústeckém kraji: Majáles, retro ples i moderní Antigona

Kulturní jaro v Ústeckém kraji: Majáles, retro ples i moderní Antigona  

I na sever Čech dorazí v březnu jaro a spolu s ním i nášup kulturních akcí. Hudba, divadla, film i tanec. Na své si přijde každý. Jakou akci si z dlouhého seznamu vybrat? Přinášíme vám několik našich tipů!

Ústecký Majáles

Ústí nad Labem čeká i letos jarní oslava studentů. V letním kině se uskuteční již tradiční Ústecký Majáles, který nabídne hudební i doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na kapelu Divokej Bill i na zpěváka Tomáše Kluse, který dorazí s nejnovější deskou Spolu. Program doplní i skupiny UDG, Poletíme? a Poetika. Znovu se na akci představí také Mirai, jejíž loňské vystoupení sklidilo obrovský úspěch. Akce startuje ve 12:00 25. dubna.

Antigona. Fuck You, Daddy

Jednu z premiér své 48. sezóny připravilo Činoherní studio na 27. března. A bude to jedna z největších divadelních klasik – Sofoklova Antigona. Odvážná žena pohřbí svého bratra i přesto, že to její otec zakázal. Při tomto činu je však chycena a poslána na smrt. Režisér Dodo Gombár se rozhodl prostřednictvím antické hry nahlížet na naši současnost. „Sofoklovo rodinné a politické drama zaostřuje na souboj idejí a střet generací. Jedině osobní odvaha ti pomůže se vzepřít! Jenom vzpoura ti pomůže dospět! A jen když jsi dospěl až sem, můžeš procitnout,“ uvádí tvůrci.

Proplesat se do minulosti

Děčín chystá již počtvrté ples v retro stylu, který se uskuteční 21. března v místní Střelnici. Plesající hosté se mohou těšit na dobovou výzdobu, živou hudbu v podání kapely U-Style, diskotéku i tombolu o hodnotné ceny. Organizátoři lákají také na parádní atmosféru a na fotokoutek. Retro kostýmy jsou samozřejmě vítány!

Hudební vichřice na Ústecku

Do Ústeckého kraje zavítá na jaře mnoho českých hudebních hvězd. Kadaň potěší 21. března Tři sestry, Teplice 18. 4. Pokáč i rockeři z kapely Arakain, kteří zavítají také do Rumburku. Teplice se mohou těšit také na společný koncert skupin Totální nasazení a The Fialky. Přibyslav se pak dočká druhého ročníku akce Jelen a přátelé, na níž vystoupí také kapela Mirai, hudebník Voxel, slovenská písničkářka Sima Martausová i nováček české hudební scény Martyho banda.

Jeden svět na severu Čech

Děčín, Ústí nad Labem a Louny. I do severních Čech se chystá letošní ročník festivalu Jeden svět, který každoročně nabízí mnoho dokumentárních snímků o lidských právech. Program zatím ještě nebyl zveřejněn, opět se ale zaměří na ty nejpalčivější problémy současnosti.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!