David Koller chystá svůj vlastní hudební festival Kollerfest

David Koller chystá svůj vlastní hudební festival Kollerfest 

Frontman kapely Lucie, zpěvák David Koller, na jaře uspořádá první ročník svého vlastního festivalu. Kollerfest se uskuteční v pátek 22. a v sobotu 23. května na Vranovské přehradě. Kromě samotného zakladatele s jeho skupinou program nabídne zvučná jména domácí hudební scény.

Mezi hlavní vystupující na pilotním ročníku Kollerfestu budou letos v květnu patřit Ben Cristovao, Pokáč, Mucha, David Stypka, Prago Union, Katarzia, Pískomil se vrací, Royal Gipsy nebo Cimbal Band. Program bude moderovat tandem Ester Geislerová a Johana Ožvold.

Chybět nebude ani autor konceptu a festivalový dramaturg David Koller se svou kapelou. „Celý život jezdím po festivalech a za ty roky vím, co se mi na nich líbí a co ne. Tyto zkušenosti a postřehy hodlám s mým týmem zúročit na Kollerfestu. Pro vystupující a diváky je důležité i místo, proto jsme vybrali Vranov na jižní Moravě s krásným okolím, kousek od místa, kde nyní žiju,“ nechal se slyšet Koller.

David Koller také nabídne k ochutnávce víno z vlastní vinice. Podle Kollerova manažera Tomáše Staňka je kromě hudebního zážitku na festivalu neméně důležitá právě gastronomie. „Návštěvníkům nabídneme jídlo místních kuchařů a potraviny zdejších farmářů,“ uvedl Staněk.

Kromě role vinaře se známý interpret představí publikum také coby DJ. „Pro návštěvníky a kamarády chystáme večer také diskotéku, kde plánuju pouštět muziku společně s Katarzií,“ uzavřel Koller.

Není však jediným členem formace Lucie, jenž si založil vlastní festival. Klávesista Michal Dvořák letos chystá již čtvrtý ročník festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack v lázeňském městě Poděbrady, který nabídne oscarový snímek Skyfall se živou hudbou nebo koncert hitů Mira Žbirky.

Foto: Kollerfest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!