Hlavním hrdinou čtvrtého dílu Hunger Games bude prezident Snow

Hlavním hrdinou čtvrtého dílu Hunger Games bude prezident Snow 

Na podzim loňského roku spisovatelka Suzanne Collins, autorka populární trilogie Hunger Games, potvrdila, že připravuje novinku, která bude na předešlé knihy volně navazovat. Nyní nakladatelství Scholastic spolu s autorkou odtajnilo i hlavní postavu - bude jí největší zloduch série, prezident Snow.

Nový, čtvrtý díl s názvem Prequel, Ballad of Songbirds and Snakes vyjde v anglickém originále 19. května letošního roku, český překlad na sebe nenechá dlouho čekat. Ačkoliv ještě není zcela jasné, jak bude nový příběh vypadat, nakladatelství Scholastic spolu s autorkou začíná postupně odtajňovat stěžejní informace, tou nejzásadnější je rozhodně to, že hlavní postavou knihy Prequel, Ballad of Songbirds and Snakes bude krutý autoritářský vůdce, prezident Snow, kterého si ve filmovém zpracování zahrál Donald Sutherland.

Novinka Suzanne Collins nás zavede zpátky do doby, kdy je Snow ještě mladý, nadějný student vysoké školy. Ze všech studentů, kteří byli vybráni pro mentorování soutěžících v nadcházejících Hladových hrách, bude právě on spárován s dívkou z 12. okresu, z toho samého okresu, za který bude hrát o několik desetiletí později hrdinka předešlých knih Katniss Everdeen.

Prezident Snow ve filmu The Hunger Games: Catching Fire

Oficiální kanály sociálních médií Hunger Games představily Snowa, který se později stává brutálním tyranem, jako „váš nový hrdina“.

Collins již dříve uvedla, že se její nová kniha zaměří na „zkoumání stavu přírody, velká část bude věnována také tomu, jací jako lidé jsme a co vnímáme jako nutné pro to, abychom přežili. Období rekonstrukce, označované jako Temné dny, kdy se Panem pokouší znovu postavit na nohy, poskytuje úrodnou půdu pro postavy, které se budou s těmito otázkami zabývat a budou si tak utvářet svůj vlastní názor na to, co znamená lidskost."

Odtajnění hlavního hrdiny knihy rozpoutalo mezi fanoušky série bouřlivé diskuze, mnozí z nich s autorčinou volbou nesouhlasí, přičemž argumentují především tím, že není třeba humanizovat člověka, který byl v minulosti vykreslen jako autoritářský vůdce a tyran. Nezbývá, než si počkat na to, jaká kniha opravdu bude.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!