Mamma Mia. ABBA Mania vrátila pražskou Lucernu do časů největší slávy legendární skupiny

Mamma Mia. ABBA Mania vrátila pražskou Lucernu do časů největší slávy legendární skupiny85%

V úterý 17. prosince dostali fanoušci skupiny ABBA předčasný vánoční dárek v podobě koncertu tribute show ABBA Mania ve velkém sále pražské Lucerny. Nezůstalo ale jen u hudby. Celý večer se rychle změnil v jednu velkou párty a oslavu legendárních písní.

Britský projekt ABBA Mania vznikl v roce 1999 jako pocta populární švédské formaci a od té doby odehrál nespočet koncertů a navštívil téměř celý svět. V České republice ho měli diváci šanci vidět v roce 2017 v Brně, do Prahy však nyní zavítal ve své historii vůbec poprvé.

ABBA Mania, Praha 2019. Foto: Tomáš Vojáček

Hned od začátku koncertu bylo jasné, že ABBA Mania přivezla do Prahy show, která přítomné rozhodně nenechá dlouho sedět na židlích a jenom poslouchat. Už během první skladby Waterloo se ozýval bouřlivý potlesk celého sálu a první výzvy k tanci z pódia. A už v té době se někteří posluchači dvakrát pobízet nenechali.

A zatímco se v zadní části sálu začaly srocovat skupinky diváků spokojeně se vlnících do rytmu, pódium se přeneslo do doby největší slávy ABBY, kterou ztvárnili Tamsin Stewart (Agnetha), Joanne Harper (Anni-Frid), Duncan Walsh-Atkins (Benny) a Justin Brett (Björn), za hudebního doprovodu kapely v obsazení Dan Hall (baskytara), Anders Rye (kytara) a Paul Gregory (bicí).

ABBA Mania, Praha 2019. Foto: Tomáš Vojáček

Za neustálého pobízení k tleskání, zpěvu i tanci zazněly skladby Voulez-Vous, Knowing Me, Knowing You či diváky dozpívaná Money Money Money, při níž se už tancovalo nejen v zadní části velkého sálu Lucerny, ale i na všech balkonech a většině volných míst

Celý koncert se tak rychle změnil v jednu velkou párty a oslavu legendárních písní, z nichž nechyběly hity Mamma Mia, Ring, Ring, Fernando, Chiquitita, Super Trouper, SOS, Take a Chance, The Winner Takes It All či Gimme! Gimme! Gimme! Iluzi návratu slavné skupiny dokreslovaly i kostýmy, typické choreografie či zlaté boty obou zpěvaček.

ABBA Mania, Praha 2019. Foto: Tomáš Vojáček

Závěrečná Dancing Queen se tak k atmosféře panující v Lucerně nemohla hodit více. A velmi symbolický byl i vytleskaný přídavek v podobě skladby Thank You For The Music, kterou si diváci dozpívali sami a kterou stejně jako všechny předchozí písně odměnili bouřlivým potleskem. 

Úvodní foto: Tomáš Vojáček

Názor informuji.cz: 85%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!