Michal Viewegh rozdával u Dobrovského autogramy

Michal Viewegh rozdával u Dobrovského autogramy 

Michal Viewegh, jeden z nejoblíbenějších českých spisovatelů současnosti, představil v Brně v pátek 14. října svou zbrusu novou knihu Mafie v Praze. Fanoušci vieweghovských příběhů si mohli do prodejny Knihy Dobrovský na Joštově ulici přijít i pro jeho autogram.

Na autogramiádě Michala Viewegha se objevilo kolem 150 účastníků se svou oblíbenou knihou.

Brno Michal Viewegh nabídl brněnským fanouškům svou premiérovou detektivku, a to v Knihách Dobrovský, kde také v průběhu pátečního odpoledne rozdával autogramy. Na autogramiádu uspořádanou k příležitosti představení knihy Mafie v Praze veřejnosti přišlo na sto padesát návštěvníků. „ Přečetl jsem už všechny Vieweghovi knihy, od románů přes novely až po živé fejetony a povídky. Jeho detektivku si rozhodně nemohu nechat ujít, zejména proto, že je v pořadí první. Nečekal bych, že autor jako Michal Viewegh nabídne publiku detektivní žánr,“ řekl Martin Holčapek, který si v nekonečné řadě čtenářů počkal také na podpis.

Vieweghův thriller vzbudil opravdu velký zájem veřejnosti, což potvrdila i bohatá účast na brněnské autogramiádě. „Chtěl jsem napsat svižnou a vtipnou detektivku, která ale navíc bude — na rozdíl od méně ambiciózních detektivních příběhů — nebezpečně pravdivým obrazem české reality a její nemilosrdně jízlivou satirou,“ říká o Mafii v Praze sám Michal Viewegh. Na knize, kde vychází z reálných podkladů o politické korupci a lobbistických praktikách české mafie, spolupracoval s novinářem Jaroslavem Kmentou.

Kniha Mafie v Praze se v knihkupectvích objevila poprvé před dvěma týdny. „ Prodali jsme prozatím asi sto dvacet kusů. Ve srovnání s ostatními Vieweghovými knihami je to číslo o něco nižší, ale prodaný náklad v Praze celkové číslo kompenzuje,“ zmínil Michael Šoták, jeden z organizátorů autogramiády a prodejce v knihkupectví Knihy Dobrovský.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!