Czech Design Week nabídne volný vstup studentům a učitelům

Czech Design Week nabídne volný vstup studentům a učitelům  

Kongresové centrum Praha bude od 12. do 15. prosince hostit šestý ročník mezinárodní přehlídky Czech Design Week, která kromě instalací více než 150 domácích i zahraničních designérů chystá i přednášky nebo workshopy.

Czech Design Week letos otevře dvě části přehlídky. První s názvem Expo představí instalace s již jasným konceptem, mezi jejichž tvůrci figurují jak etablované značky, tak i mladí designéři a studenti. Následující část StartUpDesigners uvede nové začínající umělce, kteří si na čtyřdenní akci chtějí ověřit své nápady před veřejností a ukázat své produkty.

Přehlídka se připojuje k oslavám pádu komunistického režimu v Československu v roce 1989, kdy se spojili studenti nejrůznějších oborů a odstartovali jeden z nejsilnějších momentů novodobé tuzemské historie. Právě jim a také učitelům nabídne u této příležitosti Czech Design Week vstup zdarma.

Třicáté výročí sametové revoluce se promítlo i do letošního vizuálu, který vytvořil grafický designér a ilustrátor Dominik Řezníček.Pruhy, které se ve vizuálu různě protínají, mají hned několik významů, každý si v nich najde něco svého, od symbolů národních přes křižovatku kolejí z Národní třídy až po vyslaný signál změn v Československu po listopadu 1989,“ nechal se slyšet autor.

S československou historií je úzce spjata kavárna Louvre na Národní třídě, která v rámci přehlídky ve svých prostorách vystaví instalaci mladého designéra Františka Jungvirta.

Dílo od Perfect Sound Group. Foto: archiv Czech Design Week

Akce každoročně prezentuje díla zahraničních tvůrců, tentokrát budou k vidění mimo jiné práce designérského dua z italského Milána Sapiens Design, jež letos obdrželo cenu Red Dot Award, nebo původem rovněž italského designéra Mattea Bandi, který je momentálně usazen v Londýně.

Stejně jako v minulém roce rozdá mezinárodní porota ocenění Czech Design Award, a to v kategoriích Best of Design, Objev roku a Nejlepší Instalace a ve výjimečném případě se bude udělovat také zvláštní uznání poroty.

Dílo Daniely Chodilové z letošního ročníku. Foto: archiv Czech Design Week

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!