Legendy cowpunku v Táboře. Social Distortion headlinerem dalšího ročníku Mighty Sounds

Legendy cowpunku v Táboře. Social Distortion headlinerem dalšího ročníku Mighty Sounds  

Je to jen pár dní, co uzavřel festival Mighty Sounds brány letošního ročníku a již nyní je jasný první velký headliner toho následujícího. Příští rok vystoupí na letišti Čapův Dvůr americká kapela Social Distortion.

Kalifornská partička Social Distortion není na hudební scéně žádným nováčkem. Vystupuje ji od roku 1978. Ve své tvorbě kombinuje punk rock, blues a country, i proto bývá jejich styl mnohými označován jako cowpunk. V současnosti je jediným původním členem frontman Mike Ness, který je ale klíčovou postavou kapely, jelikož je autorem většiny písní.

Kapela má na svém kontě sedm studivých alb. Debut vyšel v roce 1983 s názvem Mommy's Little Monster. Dosud poslední deska pochází z roku 2011 a nese název Hard Times and Nusery Rhymes. Mezi největší hity patří Story of My Life, Machine Gun Blues, Ball and Chain či Don't Drag Me Down.

V roce 2020 se kapela Social Distortion vrátí zpět do Evropy a dočkají se jí také čeští fanoušci. Stane se totiž jedním z hlavních headlinerů již 16. ročníku festivalu Mighty Sounds, který se uskuteční ve dnech od 10. do 12. července 2020 na letišti Čapův Dvůr v Táboře. Předprodej vstupenek začíná již 1. srpna.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!