Světoznámý flétnista Krzysztof Popek přiveze do Prahy své mezinárodní kvinteto

Světoznámý flétnista Krzysztof Popek přiveze do Prahy své mezinárodní kvinteto 

Polský flétnista, skladatel a kapelník v jedné osobě, Krzysztof Popek, se 2. června představí se svým mezinárodním projektem v Novoměstské radnici v Praze v rámci koncertní série Jazz Meets World.

Kryzsztof Popek, kterého v červnu uvítá česká metropole, se řadí mezi polské jazzové osobnosti, které uspěly po celém světě včetně New Yorku. Polský hudebník v současnosti často hraje a nahrává se svým mezinárodním kvintetem.

Uskupení tvoří trumpetista Eddie Henderson, který spolupracoval třeba s Herbie Hancockem nebo Elvinem Jonesem, pianista Kirk Lightsey, jenž působí s Dexterem Gordonem a Chetem Bakerem, dále basista Cameron Brown, který účinkoval s Chetem Bakerem a Artem Blakeyem, a v neposlední řadě bubeník John Betsche, jenž doprovázel Archie Scheepa či Steve Lacyho.

Frontman kvinteta Kryzstof Popek úspěšně zahájil svou kariéru účastí na dvou festivalech – Jazz Juniors a Jazz nad Odrou, z obou si tehdy odvezl ocenění. Během své dráhy vystupoval ve věhlasných evropských jazzových klubech a na festivalech, ať už během Varšavského jazzového léta, Jazz Jamboree nebo na Mezinárodním jazzovém festivalu Molde.

Byl také inspirativním lídrem mnoha kapel, mimo jiné Young Power. Působí i jako aranžér a producent, v devadesátých letech založil vlastní nahrávací společnost Power Bros.

Vstupenky na pražský koncert pořídíte za 250 Kč.

Foto archiv P&J Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!