Žofie Dařbujánová nebo Zofie Dares? Rusovlasá frontmanka Mydy Rabycad vydala sólové album

Žofie Dařbujánová nebo Zofie Dares? Rusovlasá frontmanka Mydy Rabycad vydala sólové album  

Žofie Dařbujánová, která na sebe poutá stále větší pozornost jako frontmanka elektropopové formace Mydy Rabycad, představila fanouškům svou debutovou sólovou desku. Nahrávku High On Being přinášející šest nových skladeb vydala pod pseudonymem Zofie Dares.

Debutová sólová deska vznikala zhruba půl roku a Zofie Dares na ní spolupracovala především se členy Mydy Rabycad. V textech se zaměřila především na své osobní příběhy, na objevování sebe sama i na každodenní radosti. „Momentálně procházím ideálním rozpoložením, kdy už jen nenadávám a nestěžuju si, ale hlavně se snažím naučit se víc si užívat hezkých věcí a momentů, i když jich třeba zrovna moc není,“ vysvětluje talentovaná zpěvačka, „sólová deska je hlavně pro radost. Jde o splnění mého dlouholetého přání.“

A čeho se posluchači nové desky dočkají? Nechybí syntezátory, hymnické popové refrény, ale ani melancholie, gospel či smyčcový kvartet. Producentem nahrávky se stali Tomáš Konůpka a Néro Scartch, spolupracovníci ze zpěvaččiny domovské kapely. „Naše pouto je opravdu těsné. Dokážu si představit nahrávání s někým jiným, ale tahle deska je pro mě hodně zásadní a velmi osobní. Proto jsem na ní chtěla dělat s těmi, co mi jsou opravdu nejbližší,“ vysvětlila Zofie Dares.

Na albu spolupracovala ale také se slavným českým pianistou a skladatelem Ondřejem Pivcem, konkrétně na songu Garden Of Eden. „Nejenže Ondra do písně nahrál hammondky, ale taky nás spojil s brooklynským gospelovým sborem vedeným Stephanie Fisher, který jde v písničce Garden of Eden slyšet, a to je teda moje velká srdcovka,“ dodává rusovlasá hudebnice.

Deska High On Being vyšla 28. prosince u labelu 420 Production.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!