Kam v Praze na silvestra? Do kina, do divadla, na výstavu, nebo na party

Kam v Praze na silvestra? Do kina, do divadla, na výstavu, nebo na party 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud se stále rozhodujete, co podniknout na poslední den v roce, můžete se inspirovat našemi tipy.

Do divadla

Na finále roku 2022 si přijdou v divadle Komedii nejen fanoušci legendárního hudebníka Davida Bowieho. Komorní muzikál Lazarus o samotě, sebedestrukci, ale i potřebě lásky a naděje je plný známých hitů tohoto talentovaného hudebníka. V hlavní roli se představí Igor Orozovič v alternaci s Ondřejem Rumlem.

Divadlo Lucie Bílé nabízí také muzikál, ale jiného rázu. Muzikál Maminy diváky vtáhne do příběhu tří stávajících matek a jedné prvorodičky. Kamarádky žijí své odlišné životy, ale jedno je spojuje, a to mateřství a jeho ironie.

Na film

Artová kina Aero, Bio Oko a kino Cinestar Anděl nabízí letos žánrově pestrou nabídku.

V Aeru se bude promítat animovaný rodinný film Kvík. Devitíletá Babs dostala jako dárek čuníka jménem Kvík. Toho si může mladá dívka nechat jen pod podmínkou, že absolvuje výcvik s dalšími domácími mazlíčky. Vycvičit Kvíka není vůbec snadné, ale Babs je šťastná a prožívá s dědou a svým malým růžovým kamarádem báječné léto, dokud děda nezmizí i s Kvíkem a v dědově kufru se nenajde přístroj na výrobu sekané.

Neunikne vám ani uznávaný filmař Paul Thomas Anderson, který s lehkostí spřádá zábavnou síť napříč širokým spektrem postav, ale současně vše zastřešuje omamným nostalgickým pohledem nejen na Los Angeles sedmdesátých let, ale především na zjitřenou emocionalitu dospívání a prvních lásek. To vše vměstnal do filmu Lékořicová pizza. V obsazení se objevují jak herečtí nováčci, tak i stálice jako Sean Penn, Bradley Cooper, Tom Waits a další.

Bio Oko láká své nejmenší návštěvníky na oblíbené animované postavičky Mimoně, kteří pátrají po největším padouchovi všech dob, aby mu mohli věrně sloužit.

Na silvestra máte příležitost zhédnout buď v Bio Oko, nebo v Cinestar Anděl nový dokument o Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, který je oslavou jedinečné a nezapomenutelné zpěvačky Whitney Houston. Od mladé gospelové sboristky z New Jersey až po jednu z nejprodávanějších a nejoceňovanějších umělkyň všech dob – taková je inspirativní, dojemná a emocionální cesta životem a kariérou Whitney Houston, kterou si diváci mohou na filmovém plátně vychutnat zároveň s velkolepými vystoupeními a soundtrackem nejoblíbenějších hitů této hudební ikony. 

Kromě animované komedie a dokumentárního snímku uvede Bio Oko také legendární pořad České televize. Paroduje zejména typický televizní program, od zpravodajství až po reklamy, ale také si utahuje ze známých politiků. Projekce obsahuje tři oblíbené díly České sody.

Na luxusní výletní plavbu vás vezme film Trojúhelník smutku. Dvojnásobný vítěz Zlaté palmy z festivalu v Cannes Ruben Östlund natočil břitce satirickou komedii o společenských rolích a opojné síle moci, která nenechá na žádném z pasažérů nit suchou. Promítat se bude jak v Bio Oko, tak ve smíchovském Cinestar Anděl.

V Cinestar Anděl se bude promítat mimo jiné například nejnovější Avatar, diskutované Hranice lásky nebo Divnosvět.

Na výstavu

Klasický koncept výstavy The World of Banksy byl zcela proměněn. Návštěvníci se o tom mohou přesvědčit na vlastní oči, kdy jim bude jako prvním umožněn vhled do nového digitálního konceptu. Banksy je bez pochyby nejpopulárnějším a nejuznávanějším graffiti umělcem na světě. Vrací se do Prahy, aby zájemcům přiblížil pouliční atmosférou v prostorách barokního kostela sv. Michaela.

Do společnosti

Za zábavou a hudbou můžete vyrazit hned do několika pražských klubů.

Fashion Club Prague v pátém patře Kotvy připravuje akci s názvem Hollywood in Prague, New Year's Eve 2023. Vstupenky jsou k dostání na Ticketstream.

Známý klub Roxy se oblékne do avatarovské modré a bude oslavovat společně s vámi poslední den v roce 2022. Večírek bude koncipován jako přímočaré dobrodružství a romance budoucnosti. Představí se hudebníci Chris Sadler a Michal C, ke kterým se připojí SNBM, Subgate, Lumiere, Vilem, Ondřej K a Yannick.

Zastavit se můžete také v Klubu Lávka s jedinečnou lokací u Karlova mostu. V případě zájmu je možnost rezervovat si ke vstupu navíc čtyřchodové menu. O hudební prvek se postarají DJ Chemik a ICE a saxofonista Petr Kroutil. Nebudou chybět dva parkety, barbecue a výhled na půlnoční ohňostroje. Podrobné informace naleznete zde.

Populární video party s největšími hity 80. a 90. let v režii dýdžeje Jirky Neumanna je zpět. Přijďte si užít známé videoklipy promítané na LED stěnu a neopakovatelnou atmosféru do Lucerna Music Baru.

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!