Debbi a David Stypka ovládli podium na předvánočním koncertě každý po svém

Debbi a David Stypka ovládli podium na předvánočním koncertě každý po svém70%

Pondělní večer se žižkovská Akropole naladila do popova. Vystoupili tu hned dva držitelé letošních Cen Anděl – Debbi a David Stypka. Na dvoukoncertě ukázali, co umí.

Pondělní dvoukoncert Debbi a Davida Stypky začal přesně včas. Úderem půl osmé se na podium snesla šestice hudebníků v čele s rusou zpěvačkou Debbi. Ta během své hodinové show dokázala, že si Anděla za interpretku roku zaslouží – její suverénní hlasový projev přesvědčí i člověka, který popové hudbě neholduje.

Debbi, obklopená bubeníkem, klávesistou, dobrou basačkou a doprovodnou zpěvačkou, která spolu s předchozími dvěma tvořila příjemné vokály, energicky přešlapovala po podiu, bubnovala si do hrudi a nezůstala zdaleka jen u sladkých melodií. Naopak, nebála se se odvázat. Sedla jí akustická a cinkavá La, La i rocková pocta kapele Beatles Drive My Car. Přesto zůstala věrná i popovému žánru, když předvedla singl ze své nové desky Break nazvaný Pull Me Out nebo chytlavou High On Love, kterou hrála v národním kole soutěže Eurovize.

Debbi se nebála ani po roce usednout před publikem za piano a předvést poněkud nervózní verzi písně od Adele Make You Feel My Love. K závěru si přizvala hosty, rappera Lipa a kytaristu Martina Lebedu, se kterými převedla Ležím v tvé blízkosti a Štěstí. Na úplný závěr neopomněla na svůj raný hit Touch the Sun a ani na roli baviče, když rozezpívala sál.

Po krátké přestavovací pauze se na podiu objevili čtyři noví muzikanti, ke kterým se za potlesku přidal David Stypka. Písničkář z Frýdku-Místku byl taktéž obklopen kvalitními hudebníky včetně violoncellistky rozeznívající emotivní struny a odvázaného baskytaristy. Vokály ovládnuté klávesákem a baskytaristou pak zkrášlovaly Stypkův zpěv, který však hlavně zpočátku neměl oporu. Jeho hra na kytaru by si bouřlivé reakce publika zasloužila, hlasový projev už méně.

Přesto Stypka, jehož nové album neboj. sklidilo značný úspěch včetně zmíněné ceny Anděl za interpreta roku, sklidil v pondělí v Paláci Akropolis nadšené odezvy. Snad za to může jeho charisma, podpořené větrákem u nohou rozevlávajícím jeho vlasy, snad hudebně zajímavé písně, jisté je, že publikum jásalo. V průběhu koncertu jako by se Stypka rozezpíval, vyměnil kytaru kvůli prasklé struně za jinou a show nabrala další grády.

Vrchol přišel s pozváním neohlášeného hosta, zpěvačky Ewy Farne, která se Stypkou zpívá singl Dobré ráno, milá. Jejich duet zněl moc hezky. Při popových melodiích písní jako Jericho nebo Láska není sál zaplnil zpěv publika spolu s emotivní náladou. A když už to vypadalo, že popoví zpěváci začínají i končí přesně načas a na přídavky nehrají, nakonec se Stypka na jednu nechal přesvědčit. Večer však stejně co do hudební kvality vyhrála spíš Debbi.

Zdroj fotografie: Palác Akropolis

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci: , ,

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!