Vysílání na Instagramu proměnila Barbora Poláková v klip. Sestřih záběrů z desítek mobilů teď míří na Youtube

Vysílání na Instagramu proměnila Barbora Poláková v klip. Sestřih záběrů z desítek mobilů teď míří na Youtube  

Oblíbená česká zpěvačka Barbora Poláková se opět postarala o senzaci. Nový klip k písni 2-8-5 totiž v půlce září vysílala živě na Instagramu. Do natáčení, které probíhalo na jeden záběr na mobilní telefon, se zapojili její kamarádi i známí youtubeři a influenceři. Sestřih všech jejich záběrů je ode dneška k vidění ve speciálním videu na Youtube.

Po videu k prvnímu singlu z alba ZE.MĚ natočeném pozpátku je klip k písni 2-8-5 dalším originálním počinem Polákové a jejího týmu. Živě vysílaný klip na jeden záběr je totiž novinkou nejen na české hudební scéně. Na scénáři a režii se Barbora Poláková podílela s Jakubem Machalou a jelikož vše natáčela na svůj telefon, byla i kameramanem. „Největší nervy jsem měla z toho, abych nepokazila záběr. Měla jsem přesný timing na každého, aby mi to vycházelo správě na refrény. A bála jsem se, že někoho nezaberu přesně. A ono to potom všechno vyšlo. Byla to euforie,” popisuje autorka. 

Na tvorbě videa se podílela celá řada zpěvaččiných přátel (Pavel Liška, Jan Revai, Jiří Zeman, Petra Nesvačilová, Hana Vágnerová, Marie Štípková Markéta Frösslová), ale i známí čeští youtubeři a influenceři (Shopaholic Nicol, Pedro, MenT, FattyPillow, Tary aj.), kteří v různých situacích přibližují svět sociálních sítí. Poláková pak prostřednictvím svého telefonu jednotlivými scénami diváka provádí. „Jedním z nejtěžších úkolů bylo vymyslet, jak zapojit a synchronizovat zvuk. Měla jsem na sobě přidělanou jednu krabičku s odposlechem do uší a druhou spojenou s mobilem. Tam vedl kabel, který nejde běžně pořídit. Bylo to složité vyrobit. Našemu zvukaři Jaromíru Čížkovi to trvalo týden. Je to borec,” komentuje zpěvačka. 

Během 24 hodin zhlédlo klip v instastories sedmdesát tisíc lidí. Video na IG TV Polákové vidělo prozatím téměř 50 tisíc lidí, na Facebooku měl pak příspěvek dosah až půl milionu sledovatelů. Kromě hlavní protagonistky však natáčení klipu svým pohledem zaznamenávala také většina zúčastněných, čímž se pavučina shlédnutí neustále šíří. Sestřih záběrů od zhruba padesátky lidí tak vytvořil unikátní dílo, které zveřejnila Poláková dnes ráno na YouTube společně se záběry ze zákulisí.

Děj videoklipu a způsob jeho zpracování však nejsou náhodné. Korespondují s tématem písně 2-8-5, která hledá odpověď na otázku, kolik potřebuje mít člověk na sociálních sítích přátel či sledujících, aby byl šťastný. „Přemýšlela jsem nad tím, proč a kolik ideálních světů chceme vlastně sledovat. A co to s námi dělá. Kromě inspirace, kterou Instagram bezesporu je, to jsou i pocity chtění a vlastní méněcennosti. Píseň komentuje tenhle svět, který je všude kolem mne. Není to kritika a není to oslava. Je to čistě komentář. Jsem šťastná, že vyšel zamrzlý záběr na puberťáky sedící na gauči, jak koukaj do mobilů. Je to pro mne silný obraz,” uzavírá Poláková. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!