Muzikál o hvězdách s hvězdami hlásí návrat. Divadlo Hybernia v únoru uvede Galilea

Muzikál o hvězdách s hvězdami hlásí návrat. Divadlo Hybernia v únoru uvede Galilea 

Patnáct let, Janek Ledecký a jeden z nejúspěšnějších muzikálů na tuzemské scéně. V téměř stejném obsazení se na divadelni prkna vrátí muzikál Galileo. Kalich však vyměnil za prostornější Hybernii.

Jeden muž, jedna pravda, jedno slunce, jedno náboženství a všechno to shrnuje jedna veliká pravda - a přece se točí. Láska, vášeň a intriky v jednom balení se už brzy vrátí ke svým starým, ale i novým divákům, kteří v patnáctileté pauze stačili dospět v početné muzikálové publikum. Magnum opus Janka Ledeckého odstartuje v únoru 2019 a bude se exkluzivně hrát pouze tentýž rok. A autor dokázal k výjimečnému počinu svolat, až na nutné výjimky, původní ansámbl.

„Galileo je srdcovou záležitostí a nejenom pro mě, jak se ukázalo, když jsem oslovil všechny protagonisty té původní verze. Ještě jsem nezažil tak nadšenou odezvu na cokoli, co jsem chystal," přiznává Ledecký. 

Diváci v obnovené verzi kromě Josefa Vojtka, Tomáše Trapla, Mojmíra Maděriče či Ivana Vodochodského nepřijdou ani o Gianu di Medici v podání Ivany Chýlkové, která už se na návrat hvězdného příběhu velmi těší.

 „Zpívám si už od dětství, všem a pořád, bez ohledu na to, jestli o to stojí. Cítím se tak šťastná. Netuším, co okolí, ale je mi to jedno… v tomto případě jsem opravdu bezohledná,“ přiznává představitelka muzikálové femme fatale.

Janek Ledecký se sám vrátí do titulní role a téma pravdy, které Galilea provází, podle něj rezonuje i v dnešní době a dílo je tak nadčasové. „Pravda se neprosadí sama. Musíte za ni bojovat. I když to bolí. I když to vypadá, že jste sami proti celému světu. Věřte tomu, že nikdy sami nejste.“

Jaká bude pravda muzikálová se dozvíme už v únoru, kdy se toskánský atsronom objeví podruhé a premiérově v Divadle Hybernia.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!