Manipulace člověkem podle Verna. Přípravy muzikálu Doktor Ox v Hybernii finišují

Manipulace člověkem podle Verna. Přípravy muzikálu Doktor Ox v Hybernii finišují 

Mladí hrdinové proti zločinnému doktorovi v příběhu na motivy povídky autora takových klenotů, jako jsou Dvacet tisíc mil pod mořem nebo Cesta do středu země. Komedie i drama jako stvořené pro divadelní prkna a muzikálové provedení. V režii Zdeňka Zelenky vtrhne Doktor Ox do Hybernie už 5. října.

Vtipná parodie na současný svět, který důvěrně známe. Co je to za lidi, kteří manipulují? Na to se pokusí odpovědět nová muzikálová komedie, která přivítá první diváky už v říjnu! Podle autora a režiséra Zdeňka Zelenky herce role v Oxovi baví, a to nejen díky neotřelému příběhu, ale i hudbě Jiřího Škorpíka a vtipným textům Borise Pralovszkého.

"Muzikál by měl nejen pobavit, ale měl by mít i vyšší ambice. A tady ta myšlenková nadstavba je, jak doufám, docela čitelná," dodává Zelenka. Konec celého představení bude navíc pro diváky velkým překvapením. Jasné je pouze to, že se odehraje v současnosti.

V roli tajuplného vědátora se na prknech Divadla Hybernia vystřídají muzikáloví veteráni Martin Pošta a Jiří Korn. Právě druhý jmenovaný přiblížil, jak moc je ztvárnění Vernova manipulátora těžké.

Doktor Ox se při honbě za úspěchem a za naplněním jeho představ a tužeb bez skrupulí spojí s kýmkoliv. Je bez soucitu a tím i bez duše. Je to smutné, avšak už jsme za dobu lidské existence byli svědky mnohých exemplárních případů. Úkol je to pro mě nelehký, zdá se totiž, že já duši mám," popisuje herec a zpěvák, který na muzikálové scéně ztvárnil již desítky rolí.

Autoři ve svém díle záměrně varují před osobami, které se snaží ovládat myšlení lidí za každou cenu a jdou přes mrtvoly. Při premiérovém uvedení slibují však hlavně zábavu a hudební atraktivitu, která má v současné nabídce muzikálů působit jako vítané žánrové osvěžení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!