Festival Open House otevřel o víkendu veřejnosti jinak nepřístupná pražská místa

Festival Open House otevřel o víkendu veřejnosti jinak nepřístupná pražská místa

Pražané či návštěvníci české metropole si mohli o víkendu 19. a 20. května prohlédnout budovy a prostory, do nichž se běžně jen tak nepodívají. Obdivovat mohli nápadité interiéry, promyšlené kanceláře i dechberoucí výhledy. A zájem návštěvníků byl obrovský.

hodnoceno 1x
Líbí? Pošlete to dál...

Velký zájem měli návštěvníci o prohlídku Expa 58. (Foto: Barbora Bittnerová) Velký zájem měli návštěvníci o prohlídku Expa 58. (Foto: Barbora Bittnerová)

Expo 58, Kramářova vila, Desfourský palác, Invalidovna či Hotel International Praha. Všechny tyto budovy otevřely o víkendu své brány návštěvníkům festivalu Open House. A to navíc zcela zdarma. Zájemci tak mohli obdivovat neobvyklé budovy a architektonicky zajímavá místa, do nichž by se nebýt této akce jen tak nedostali. Své prostory zpřístupnili návštěvníkům nejen firmy, ale rovněž pražská nádraží, školy i soukromníci. 

A zájem o tyto neobvyklé ‘dny otevřených dveří’ byl skutečně obrovský. Na některých místech si museli návštěvníci na prohlídku počkat i déle než hodinu. Proto nestihl člověk zhlédnout tolik zastávek, kolik si možná představoval. Někteří se tak spokojili jen s obdivováním exteriérů a prchali k místům, kde se ještě nestihlo seskupit tolik lidí. Jak festival vypadal prostřednictvím objektivů našich fotografů, sledujte ve fotogalerii.

Další náhodné fotky z galerie...

Zájemci se mohli projít i unikátním houseboatem. (Foto: Barbora Bittnerová) Mozaika od Maxe Švabinského v hotelu International (Foto: Adam Skalník) Své kanceláře otevřela pro zájemce i společnost HBO sídlící v bývalých parních mlýnech.  (Foto: Barbora Bittnerová) Na nádraží Praha-Bubny byla připravena expozice představující jeho pohnutou historii. (Foto: Barbora Bittnerová)


Více o této akci...

Open House Praha 2024

13.5.2024 v 10:00 hod. - 19.5.2024

Praha, různá místa

Další akce v obci Praha

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...