Prague Design Week láká na kreativní výrobky i na ukázky výrobních postupů

Prague Design Week láká na kreativní výrobky i na ukázky výrobních postupů  

I letos se česká metropole dočká akce Prague Design Week, která nabídne aktuální tvorbu osmi desítek vystavovatelů. Od 21. do 27. května zaplní dvě patra Kampusu Hybernská 4.

Prague Design Week nabídne sedm dní ve znamení designu a módy. Bývalý bytový dům na začátku Hybernské ulice nacházející se asi 50 metrů od Obecního domu zaplní nápaditý nábytek, produktový design, studentské koncepty i móda a šperky. Akce je prodejní, tudíž si mohou zájemci odnést vychytané kousky i s sebou domů. 

Výstava, která se letos uskuteční již po páté, bude rozdělena do čtyř částí. Kromě výstavy designerů se mohou návštěvníci těšit na každodenní přednášky a workshopy i Design Kino, jenž bude nepřetržitě promítat krátká videa o designu nejen z České republiky. Poslední částí pak bude prezentace vybraných designerů ve výlohách v Pasáži českého designu pod Českou národní bankou

Cílem organizátorů je vrátit designu jeho původní lesk a ukázat ho jako kreativní disciplínu, za níž se skrývá množství práce, zručnosti, trpělivosti a kreativity vedoucí k vystavenému výsledku. Každý z vystavovatelů tak i letos poodhalí proces své tvorby, který se za konečným výsledkem skrývá. Návštěvníci se dočkají ukázky materiálů, forem, nástrojů, polotovarů či přímo celých dílen. Mezi vystavovateli budou jako designeři, tak studenti, kreativci, umělci a výrobci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!