To nejlepší ze současného umění. Veletrh Art Prague potrvá do konce týdne

To nejlepší ze současného umění. Veletrh Art Prague potrvá do konce týdne 

V Clam-Gallasově paláci v Praze se otevírá sedmnáctý ročník veletrhu současného umění Art Prague. Prezentuje díla více než dvou set výtvarníků napříč generacemi.

Na rohu Mariánského náměstí a Husovy ulice v Praze se nachází barokní Clam-Gallasův palác, dějiště veletrhu Art Prague, který se sem přesunul z Kafkova domu. Současné výtvarné umění pozoruhodně kontrastuje s architekturou 18. století s freskami a štukovou výzdobou.

Pro celkových 35 galerijních expozic, které se na letošní přehlídce prezentují, je však kapacita sálů paláce nedostačující. Některá díla proto přesahují i do jeho dalších prostor – přilehlých koníren, které jsou poprvé zpřístupněny veřejnosti, a také dvou zahrad.

Z veletrhu Art Prague

Kromě přehlídkových stálic se letos na veletrhu představují i noví účastníci. Návštěvníci mají možnost vidět tvorbu umělců spjatých s White Pearl Gallery, Pragartworks nebo Dudes&Barbies Gallery. Opět se zúčastní The Chemistry Gallery nebo Young Real Art, sdružující studenty a absolventy uměleckých škol – na přehlídce se objeví třeba Pavel Samlík, Jaroslava Kadlecová nebo Tereza Janečková.

Z veletrhu Art Prague

Autorem obrazu Dudlík, který naleznete na vizuálu letošního ročníku, je malíř a absolvent pražské AVU Lukáš Miffek, člen skupiny Natvrdlí.

Veletrh můžete navštívit od úterý do soboty od 11 do 19 hodin, v neděli je otevírací doba zkrácena o hodinu, potrvá do 18 hodin. 

Foto: Kristýna Čtvrtlíková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!