Nové divadlo čeká další Malá inventura. Již po šestnácté

Nové divadlo čeká další Malá inventura. Již po šestnácté 

Nejvýraznější představení nového divadla za uplynulý rok - to je Malá inventura. Osmidenní mezinárodní festival letos přinese více než 20 divadelních projektů, networkingová setkání i diskuzní večery. Pražská inventura potrvá od 21. do 28. února, svou přehlídku poté přesune i do Jičína, Českých Budějovic, Jihlavy a Opavy.

Celkem 12 pražských scén pro současné divadlo bude hostit divadelní projekty v rámci Nové inventury - mezi nimi nebude chybět holešovické Studio Hrdinů, DOX, Alfred ve dvoře, divadlo PONEC, ale i MeetFactory nebo Werichova vila. Středobodem dění bude opět Studio Alta - festivalové centrum, v němž proběhne většina networkingových setkání, kterých se zúčastní na 100 zahraničních i tuzemských hostů.

Smyslem festivalu je představit co nejširší škálu podob nového divadla, projekty, které vznikly v průběhu roku 2017. Zajímavým lákadlem letošního ročníku je pětidílný autorský projekt Horizont 8, reagující na historické události z let končících osmičkou.

Kuře má letos opravdu výjimečnou snášku!

Slavnostní zahájení proběhne 21. února v La Fabrice, které se bude nést v duchu divadelních ocenění. Udílení cen Česká divadelní DNA probíhá každé dva roky a je výrazem úcty za mimořádný přínos v oblasti nového divadla.

"Opět mě překvapil nebývalý zájem o nové divadlo zejména z řad zahraničních hostů. Letošní program rezonuje ve všech programových kategoriích, mezi kterými jsou i nominace na ceny Česká divadelní DNA. Kuře má letos opravdu výjimečnou snášku!", říká ředitelka festivalu Adriana Světlíková.

Festival se neomezuje pouze na území hlavního města, na podzim na přehlídku navazuje Malá inventura v Jičíně, Českých Budějovicích, Opavě a Jihlavě. Hlavním pořadatelem festivalu je kulturní neziskovka Nová síť.

Úvodní foto: Jan Hajdelak Husták

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Nové divadlo čeká další Malá inventura. Již po šestnácté
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!