Fléda na jaře uvede další velká jména. Brno navštíví Siriusmo, The Toxic Avenger, Sofa Surfers či Jan Blomquist

Fléda na jaře uvede další velká jména. Brno navštíví Siriusmo, The Toxic Avenger, Sofa Surfers či Jan Blomquist 

Brněnský hudební klub Fléda navazuje na program svých minulých sezón, a to ve všech dramaturgických liniích. V jarní sezóně 2018 se tak mohou brněnští těšit na další velká jména nejen elektronické hudby. Jarní sezóna se však otevírá již v lednu, první koncert se uskuteční 19. ledna pořádnou náloží DnB – vystoupí Erb N Dub a Akov.

Vůdčí místo v letošní dramaturgii na Flédě opět zastává festival elektronické hudby Echoes, který představuje nejnovější zahraniční projekty, podporuje české talenty a dává prostor také audiovizuálním performancím a experimentováním s hranicemi analogové a digitální hudby. „Na podzim jsme se soustředili na inteligentní taneční hudbu a oslovili i náročnější posluchače. Jaro se ponese v odlehčeném duchu bláznivé hravosti a elektronického propojování hudebních stylů od punku až k rapu,“ přibližuje jarní sezónu festivalu jeho dramaturgyně Marie Butula Cichá. Na jarní části festivalu tak vystoupí například francouzský elektrohousový maniak se slabostí pro hip hop The Toxic Avenger, ze sousedního Německa pak přijede berlínský producent, graffiti umělec a ilustrátor Siriusmo.

Fléda ovšem nehostí pouze zástupce elektronické hudby. Na jaře se tak v Brně dočkáme i koncertu rakouských Sofa Surfers propojujících experimentální rock s temnou elektronikou, kytarové senzace z Nizozemska Kensington či amerického indie folkového písničkáře Michaela Malarkeyho. Dále se představí čeko-americká formace N.O.H.A., která přiveze kombinaci DnB a world music, a také celá řada zástupců současné hip hopové scény (Tekashi69, Smack, Gleb, Yzomandias, Nik Tendo x Decky, Maniak, Dark Polo Gang, Trosky, Marpo & TroubleGang, Rest). Na své si však přijdou i milovníci tvrdé muziky od industrial metalu (Ost+Front, Reptil, Dornenkönig, Amandas Nadel) přes zámořský hardcore Deez Nuts & support až po temné severské běsnění norských Kvelertak či koncert domácích divochů Hentai Corporation.

Fléda se dočká také již tradiční klubové noci Elektra, která pravidelně představuje nejzajímavější světová jména z oblasti techna a house music. Na jaře nabídne hned dvě jména – nizozemskou hvězdu Secret Cinema a talentovaného amerického DJ a producenta Laytona Giordaniho. Pokračování se dočká i pravidelně pořádaná DnB party Vendeta, která si připravila nekompromisně energického DJ Erb N Dub nebo sólový projekt Adama Tindilla zvaného Original Sin. Koncem května pak Fléda oficiálně odstartuje brněnskou open-air sezónu. Na Špilberku uvede špičku německého alternativního techna Jana Blomquista nebo českou experimentální dvojici Bratři.

domácích umělců pak brněnský klub zve na Pekaře nebo Mňágu a Žďorp, představí se také indie popové uskupení Baromantika v čele s Lenkou Dusilovou, své nové album zde pokřtí psych-popová senzace Ghost of You. Nebudou chybět ani Monkey Business, J.A.R., Puding pani Elvisovej, Billy Barman či Fallgrapp. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!