Působivé propojení hudby a videomappingu nabídne v Rudolfinu projekt SIM/NEBULA

Působivé propojení hudby a videomappingu nabídne v Rudolfinu projekt SIM/NEBULA 

Jedenáct vizuálních umělců z celého světa propojí své síly během projektu SIM/NEBULA, jenž nabídne velkolepé spojení světelného umění s živou hudbou v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu. To vše v noblesním prostředí Rudolfina.

Organizátoři festivalu světla SIGNAL se pustili do nového projektu, během něhož chtějí prozářit padesátiminutovým videomappingem Dvořákovu síň Rudolfina. Její interiér vtáhne diváky do fantaskního světa, o který se postará světlo spolu s moderními technologiemi pod taktovkou umělců z nejrůznějších koutů světa. Symfonický orchestr Českého rozhlasu se pak pod vedením dirigenta Jana Kučery postará o hudební složku celého představení. Chybět nebudou slavné symfonie skladatelů klasické hudby - třeba Vltava od Bedřicha Smetany.  

“SIM/NEBULA je výjimečný projekt, který je unikátní i ve světovém měřítku. Propojení videomappingu v tak specifickém a ikonickém prostoru jako je Dvořákova síň Rudolfina s koncertem vážné hudby přinese silný zážitek, na který se nezapomíná,” říká Martin Pošta, ředitel festivalu SIGNÁL o jeho novém projektu, “zvu tedy všechny příznivce vážné hudby, vizuálního umění, ale i ty, kteří mají rádi nevšední zážitky v únoru do Rudolfina.” 

Expresivní futuristická vizuální báseň je šitá na míru výjimečnému architektonickému prostoru i hudbě českých a světových klasiků - tak popisují projekt SIM/NEBULA samotní organizátoři. Přesvědčit se mohou zájemci sami během jednoho ze šesti koncertních večerů od 16. do 18. února. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji sítě Ticketstream. Dvě show jsou ale již beznadějně vyprodané.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!