Přes tři sta designerů zaplavilo Průmyslový palác v Praze

Přes tři sta designerů zaplavilo Průmyslový palác v Praze

Ve čtvrtek se na holešovickém Výstavišti otevřel devatenáctý ročník Designbloku, který každoročně uvádí instalace designerů, módních návrhářů a šperkařů. Festivalu letos vévodí téma jídlo.

hodnoceno 2x
Líbí? Pošlete to dál...

Průmyslový palác v Praze, kde se koná Designblok.Průmyslový palác v Praze, kde se koná Designblok.

Na letošním ročníku vystavuje 304 designerů z deseti různých zemí. V prostorách Průmyslového paláce představují své novinky především z oblasti nábytku, užitého umění, bytových doplňků, najdete zde ale i módní návrhy, šperky, hračky pro děti, umělecky zpracované knihy nebo elektroniku.

Střední hala paláce se po dobu konání festivalu přeměnila na Designérii, „zážitkovou krajinu na téma jídlo“, na které spolupracoval Maxim Velčovský s Veronikou Jirouškovou. Svými gigantickými objekty ve tvaru známých pochoutek a zákusků evokuje českou cukrárnu.

Organizátoři Designbloku kladou velký důraz i na mladé talentované designéry. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout kolekci Diploma Selection, kde se prezentuje třicet nejlepších evropských diplomových prací z oboru. Soutěž Erste Premier Talent Display zase lidem představí práce mladých českých studentů.

Další náhodné fotky z galerie...

Působivé křeslo od Alba ArmchairPravé křídlo Průmyslového paláce Svítidla Kavalier DesignLáhve Gambrinus Excelent

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...