Klenoty tropických pralesů se vrací do Botanické zahrady v Troji

Klenoty tropických pralesů se vrací do Botanické zahrady v Troji

Trojská botanická zahrada zve již po jedenácté na výstavu tropických orchidejí do skleníku Fata Morgany. Letošními patronkami výstavy se staly herečky Kristýna Leichtová, Jana Plodková, herečka a moderátorka Tereza Kostková a sportovkyně a podnikatelka Olga Šípková. Slavnostní vernisáž proběhla 2. března.

hodnoceno 6x
Líbí? Pošlete to dál...

Kristýna LeichtováKristýna Leichtová

Nejnavštěvovanější výstava Botanické zahrady v Troji se vrací zpět - od 3. do 19. března Fata Morganu zaplaví barvy a vůně tropických orchidejí. Letošním tématem výstavy je Amerikou křížem krážem.

Krásné ženy a krásné květiny k sobě neodmyslitelně patří.

Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy

Slavnostní vernisáže se zúčastnily také Kristýna Leichtová, Jana Plodková, Tereza Kostková a Olga Šípková, které již v minulosti spojila také taneční soutěž StarDance... když hvězdy tančí.

Botanická zahrada hl. m. Prahy pěstuje zhruba dva tisíce druhů orchidejí, včetně některých vzácných exemplářů (pro srovnání: na světě je podle nejnovějších odhadů přes 26 tisíc druhů této čeledi).

Během víkendů nebude v rámci výstavy chybět ani bohatá nabídka doprovodného programu. V době konání výstavy orchidejí bude otevírací doba skleníku prodloužena do 18. hodiny.

Další náhodné fotky z galerie...

Vodní nádrž v podzemní štole Fata MorganyTereza Kostková Fata MorganaFata Morgana

|

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...