Audrey Hepburnová se vrací v celé své kráse

Audrey Hepburnová se vrací v celé své kráse80%

Představujete si někdy, jaké by to bylo setkat se tváří v tvář s vaší oblíbenou osobností? Libby Lomaxová si takto vysnila svět, ve kterém je nejlepší kamarádka Audrey Hepburnové. Nečekala však, že se část z jejího snu skutečně vyplní. Jenže nic není, jak má být. Takhle si Libby setkání s Audrey nikdy nepředstavovala! A svůj život taky ne.

Kniha Noc s Audrey Hepburnovou Lucy Hollidayové je klasická oddechovka. V létě ji jedním dechem zhltnete u vody, v zimě se zachumláte pod peřinu s horkým čajem. Odlehčená romantika s jednoduchým humorem vás neurazí, ale ani nepřekvapí. Vybíravý čtenář ji zřejmě odloží hned po přečtení prvních stran. Ten, kdo čeká nenáročnou literaturu, si ji užije, zasměje se a možná se taky trochu do Libby vcítí. Příběh kromě slavné filmové ikony obsahuje i další odkazy na filmový svět, takže jí ocení zvláště milovníci starých klasik. Ideální počteníčko v případě, že si potřebujete chvilku k odpočinku. Kniha má podtitul "Poznejte novou Bridget Jonasovou". Upřímně do Bridget má daleko. Ten klasický humor nemůže nikdo nahradit, ale i tady se zasmějete. 

Libby Lomaxová je obyčejná mladá žena, která se snaží stát herečkou (hlavně však kvůli své matce a sestře). Nemá však moc štěstí ani v profesionálním, ani osobním životě, nejlépe se cítí v přítomnosti starých filmů a jejich hrdinů. I když se zdá, že vše ztroskotalo a že Libby nemůže být už hůř, nic není tak hrozné, jak to vypadá. Štěstí čeká na každého, i na chudinku Libby, jen ona o tom ještě neví.

Jedné noci se na jejím gauči zjeví skutečná (nebo vysněná?) Audrey Hepburnová. Vypadá přesně jako ve filmech - ikonické šaty, elegatní vystupování a přívětivá tvář, které nejde říct ne. Ale přece nemůže být skutečná. Libby si toto setkání představovala mnohokrát, ale rozhodně ne takhle. Nemůže uvěřit svým očím a tak si přisuzuje mozkové příhody. „Audrey je určitě jen halucinace,“ říká si. Místo užitečných přátelských rad Audrey přináší nejrůznější pohromy a Libby setkání s ní proklíná. Jenže netuší, že zanedlouho se vše obrátí k lepšímu. Více nebudu prozrazovat. Je tady neúspěšná smolařka Libby a úspěšná filmová hvězda Audrey, takže nic není nemožné.

Audrey odloží cigaretovou špičku na kuchyňskou linku a skloní se nade mnou v oblaku vůně L'Interdit. 

Stačilo mi přečíst první dvě stránky a příběh mě ihned vtáhnul do děje. Nenáročný styl autorky spojený se zajímavým příběhem a mou oblíbenou herečkou mě dokázal zaujmout tak moc, že jsem od něj nemohla odtrhnout oči. Knihu jsem zavírala se zvláštním pocitem. Potřebovala jsem prostě nutně vědět, jak to skončí. Ač můj popis teď možná připomínal dobrodružné drama, nenechte se zmýlit. Nicméně jakmile vás příběh jednou vtáhne, už vás nepustí.

Doporučuji všem čtenářkám (muže zřejmě tento příběh příliš nezaujme), které potřebují na chvilku vypnout a hledají romantický příběh se zábavnými scénami a zajímavou literární postavou, do které se mohou vcítit. Nejlepší je, že nad knihou nemusíte vůbec přemýšlet. Čte se skoro sama. A vy máte zatím spoustu času na vyčištění vašich myšlenek. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!