FOTKY: Brněnský Majáles přivítal Kryštofy a mnoho dalších českých i slovenských interpretů

FOTKY: Brněnský Majáles přivítal Kryštofy a mnoho dalších českých i slovenských interpretů80%

Brno se v pátek otřáslo v základech – všichni totiž mířili na brněnské výstaviště. Jednak se zde konal festival Utubering, kde se shlukovali zejména mladší generace a jejich nechápající rodičové, hned vedle však probíhalo vyvrcholení měsíce studentských oslav – Majáles. Kromě nadšených studentů se zde sešli také ostatní fanoušci vystupujících kapel. Zkrátka každý chtěl zažít skvělou atmosféru, která na Majálese panovala.

Po vyprodaném Pražském Majálese se dal úspěch toho brněnského očekávat. Stejně jako kolegové v Praze i Brňáci měli vyprodáno. Štěstí přeje připraveným. O Majálese to platí dvojnásob. Kdo nekoupil včas, už si neškrtl. Ti ostatní si užili nádherné, slunečné odpoledne nabité hvězdami české a slovenské hudební scény.

Hlavní majálesový den byl zahájen už dvacet minut před polednem, kdy vyrazil z náměstí Svobody v centru Brna průvod a rej pestrých masek. Někteří si dali opravdu záležet. Kolemjdoucím či náhodně pozorujícím lidem musel přecházet zrak. Žonglovalo se, skákalo, křičelo, prostě se slavilo všemi možnými způsoby. Už během průvodu jsme zaznamenali zástupce třech největších brněnských univerzit, oblečených v jejich barvách – zelení MENDELU, červení VUT a za modré MUNI. Trasa průvodu směřovala přes Dominikánské náměstí, Šilingrovo náměstí až na Mendelovo náměstí, ze kterého dav směřoval přes ulici Veletržní do cílové stanice Výstaviště, kde v jednu hodinu vypuklo hudební šílenství, které zahájila kapela Junior Band.

Majáles Brno 2016

Ve znamení hudby

Na třech hudebních pódiích se vystřídaly postupně kapely nejrůznějších žánrů, s nejrůznějšími typy fanoušků. Stage Jihomoravského kraje patřila zejména milovníkům rapu, hip-hopu a příbuzným žánrům. Vystoupil zde například projekt ATMO Music, Paulie Garand či Marpo. Večer diváky rozezpíval Marpo a hudební program tohoto pódium zakončil Kontrafakt.

Wohnout, Vypsaná Fixa, Kryštof, Sto zvířat, Jelen, Marpo či Majk Spirit - každý si našel to své. 

Stage města Brna se náporem málem zřítila, a to doslova. Pogovat se nedá bez újmy na zdraví či majetku. Své o tom ví fanoušci kapel Vypsaná fixa, Wohnout, Horkýže slíže či Skyline, kteří svým běsněním skoro povalili oplocení. Vše zachránili přítomní pánové ze security. Prostě nářez! 

Kapela Kryštof

Hlavní stage (Starobrno stage) nenáležela jen headlinerům dne populární kapele Kryštof v čele s Richardem Krajčem. Přestože zde panovala poněkud klidnější atmosféra, i zde bylo publikum skvělé, a to nejen během posledního koncertu Kryštofů. Zpívalo se už během vystoupení kapely Sto zvířat či Jelen. Známé rádiové hity se linuly z úst Xindla X, kterého vystřídala skupina Mandrage, jejíž skladby v rádiu také slýcháváme často. Jejich oslnivá, zářivá show ohromila nejednoho návštěvníka. Až z toho oči přecházely. Pak už následoval jen velkolepý, barevný koncert Kryštofů. Rafinovanost pódia členům umožnila po velké ploše. Takže si Richarda Krajča užili i ti stojící daleko od pódia. Nechyběla plavba v člunu přes diváky ani následné plavání zpět. Krajčo to zkrátka s fanoušky umí.

Wohnout

Tady velím já!

Během dne se také vyhlašoval nový král a miss Majálesu, s následnou korunovací. Vysoké učení technické (VUT) obhájilo svou pozici, možná díky velkolepé kampani královské gardy, vyznačující se sběrem hlasovacích vstupenek nedaleko od hlavního vstupu (někdy dokonce i násilným odebráním ticketu za účelem hlasování). Ať to bylo jakkoliv, králem Majálesu se stal DaVinci IV. z VUT. Nicméně po boku mu bude stát miss Sim z Mendelovy univerzity.

Králem Majálesu se stal DaVinci IV. z VUT. Po boku mu bude stát miss Sim z Mendelovy univerzity.

Atmosféru Majálesu netvořily jen desetitisíce lidí, skvělé kapely, nádherné a teplé počasí, ale také výborní moderátoři. Domácí Jakub Schafff Šafránek společně s Jakubem Kohákem se objevili na správném místě. Kohákův neúprosný, skvělý a jedinečný humor rozesmával davy čekající na svou vysněnou kapelu. Úžasná podívaná.

Podtrženo, sečteno. Skvělá akce, jen trochu méně lidí (ale to je asi proti přání organizátorů), pěkný výběr kapel (myslím, že každý si našel to své), nespočet stánků (od jídla, přes oblečení, soutěžní stánky, stánky sponzorů, chillout zóny univerzit, až po fotostánky a další atrakce), úžasné počasí a neskutečně příjemná atmosféra. 

Foto: Kateřina Čajanková

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!